Servis: 8 kişi
Hazırlama: 45 dk.
Pişirme: 35 dk – kontrollu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 500 gr mantar
- 2 kuru soğan
- 3 dal taze kekik
- Tuz, karabiber
- 1 baş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 kg bonfile
- 5 dal biberiye
- 12 yaprak milföy hamuru
Üzerine
- 2 yumurta sarısı
- 5 çorba kaşığı hardal
Sos
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı et suyu
- 1 defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 3 dal taze kekik
- 1 çay bardağı beyaz şarap sirkesi
- 1 çay bardağı krema
- doğranmış mantar ve kuru soğanı zeytinyağında ve yüksek ateşte sotele.
- Sotelenen mantarlara kekik, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek ocağı kapat.
- Başka bir tavaya tereyağını koyun ve tavayı iyice kızdır.
- Bonfileyi çevirerek tavada mühürle.
- Bonfile tavasına taze biberiye yaprakları ekle ve ocağı kapat. Milföy hamurlarını yanyana koy aralarında boşluk kalmayacak şekilde kare bir yüzey haline getir.
- Orta kısma mantarlı harcın yarısını ılıklaştıktan sonra koy.
- Bonfilenin üzerine bolca hardal sürerek mantarların üzerine yerleştir.
- Kalan mantarlı harcı bonfilenin üzerine yerleştir.
- Hamuru bohça şeklinde sar
- Kalan fazla hamurlardan şeritler keserek üzerine dekor yap.
- Yumurta sarısını hamurun üzerine fırça yardımıyla sür.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştir. 200°’de ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişir.
- Sosu hazırlamak için; zeytinyağını sos kabına koy. Hafif ısınınca baharatlari ve sirkeyi ekle.
- 3 dakika sonra kalan malzemeleri ilave et ve bir taşım kaynat.
- Dilimlenen Wellington yanında servis et.
- Etin pişme suresi, ne sekilde servis etmek istediğin oranda değişir, sureyi uzatabilirsin.
Not: tarifte Pançetta ya da pastırma kullanabilirsin. Kullanmak istersen mantarlı harç piştikten sonra içine doğyarak ilave edebilirsin.
- Malzemeler
-
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 500 gr mantar
- 2 kuru soğan
- 3 dal taze kekik
- Tuz, karabiber
- 1 baş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 kg bonfile
- 5 dal biberiye
- 12 yaprak milföy hamuru
Üzerine
- 2 yumurta sarısı
- 5 çorba kaşığı hardal
Sos
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı et suyu
- 1 defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 3 dal taze kekik
- 1 çay bardağı beyaz şarap sirkesi
- 1 çay bardağı krema
- Hazırlanışı
-
- doğranmış mantar ve kuru soğanı zeytinyağında ve yüksek ateşte sotele.
- Sotelenen mantarlara kekik, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek ocağı kapat.
- Başka bir tavaya tereyağını koyun ve tavayı iyice kızdır.
- Bonfileyi çevirerek tavada mühürle.
- Bonfile tavasına taze biberiye yaprakları ekle ve ocağı kapat. Milföy hamurlarını yanyana koy aralarında boşluk kalmayacak şekilde kare bir yüzey haline getir.
- Orta kısma mantarlı harcın yarısını ılıklaştıktan sonra koy.
- Bonfilenin üzerine bolca hardal sürerek mantarların üzerine yerleştir.
- Kalan mantarlı harcı bonfilenin üzerine yerleştir.
- Hamuru bohça şeklinde sar
- Kalan fazla hamurlardan şeritler keserek üzerine dekor yap.
- Yumurta sarısını hamurun üzerine fırça yardımıyla sür.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştir. 200°’de ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişir.
- Sosu hazırlamak için; zeytinyağını sos kabına koy. Hafif ısınınca baharatlari ve sirkeyi ekle.
- 3 dakika sonra kalan malzemeleri ilave et ve bir taşım kaynat.
- Dilimlenen Wellington yanında servis et.
- Etin pişme suresi, ne sekilde servis etmek istediğin oranda değişir, sureyi uzatabilirsin.
Not: tarifte Pançetta ya da pastırma kullanabilirsin. Kullanmak istersen mantarlı harç piştikten sonra içine doğyarak ilave edebilirsin.