Bamyalı Makedon Güveci

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 120 dk.

  • 500 gr. kuzu kuşbaşı
  • 300 gr. bamya
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 adet patates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • 7 – 8 dal taze nane
  • 7 -8 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Patlıcanları alaca soyun ve doğradıktan sonra tuzlu suda 10 dakika bekletin.
  • Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın.
  • Etleri güvece koyun ve kendi suyunu çekene kadar kavurun.
  • Bamya, tereyağı, salça, baharatla beraber malzemeleri harmanlayıp etlere ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte 1,5 – 2 saat pişirin.
  • Doğranmış nane ve maydanoz ekleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 500 gr. kuzu kuşbaşı
  • 300 gr. bamya
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 adet patates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • 7 – 8 dal taze nane
  • 7 -8 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Patlıcanları alaca soyun ve doğradıktan sonra tuzlu suda 10 dakika bekletin.
  • Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın.
  • Etleri güvece koyun ve kendi suyunu çekene kadar kavurun.
  • Bamya, tereyağı, salça, baharatla beraber malzemeleri harmanlayıp etlere ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte 1,5 – 2 saat pişirin.
  • Doğranmış nane ve maydanoz ekleyerek servis yapın.