Servis: 8 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 120 dk.
- 500 gr. kuzu kuşbaşı
- 300 gr. bamya
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 adet patates
- 5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- Tuz, karabiber
- 7 – 8 dal taze nane
- 7 -8 dal maydanoz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Patlıcanları alaca soyun ve doğradıktan sonra tuzlu suda 10 dakika bekletin.
- Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın.
- Etleri güvece koyun ve kendi suyunu çekene kadar kavurun.
- Bamya, tereyağı, salça, baharatla beraber malzemeleri harmanlayıp etlere ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte 1,5 – 2 saat pişirin.
- Doğranmış nane ve maydanoz ekleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 500 gr. kuzu kuşbaşı
- 300 gr. bamya
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 adet patates
- 5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- Tuz, karabiber
- 7 – 8 dal taze nane
- 7 -8 dal maydanoz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Patlıcanları alaca soyun ve doğradıktan sonra tuzlu suda 10 dakika bekletin.
- Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın.
- Etleri güvece koyun ve kendi suyunu çekene kadar kavurun.
- Bamya, tereyağı, salça, baharatla beraber malzemeleri harmanlayıp etlere ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte 1,5 – 2 saat pişirin.
- Doğranmış nane ve maydanoz ekleyerek servis yapın.