Balık Kofteli Durum

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 35 dk.

BALIK KÖFTESİ 

4 Kişilik

  • 1 adet levrek fileto  – 400 gr
  • 1/4 kuru soğan
  • Birer tutam; maydanoz, nane, kişniş
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 dilim ekmek içi – BÜYÜK DİLİM
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

LAVAŞ

  • 1 su bardağı ılık su
  • 3,5 – 4 su bardağı tahıllı un – KEPEKLİ VEYA TAM BUĞDAY
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

GARNİTÜR

  • Avokado, roka, taze soğan, limon suyu, 

BALLI SARIMSAK

  • 1 diş sarımsak – ezilmiş
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Balıkların kilciklarini ayıklayın ve bicakla kıyma haline getirin.
  • Balık kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi ve baharatla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Elinizle yuvarlak ve yassı şekiller verin.
  • Zeytin yağını tavaya koyun ve hafifçe kızdırın ( çok kızgın olmayacak )
  • Köfteleri çevirerek kızartın.
  • Lavaş malzemelerini yoğurun ve hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Hamuru 8 bezeye ayırın ve ince bir sekilde açıp, yanmaz tavada arkalı onlu kızartın.
  • Garnitür ve servis malzemelerini hazırlayın.
  • Kızaran lavaslarin icine garnitür, belli sarimsak sos ve kizarmis balıkları koyup sarin.
  • Sicak olarak servis yapin.
Malzemeler

BALIK KÖFTESİ 

4 Kişilik

  • 1 adet levrek fileto  – 400 gr
  • 1/4 kuru soğan
  • Birer tutam; maydanoz, nane, kişniş
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 dilim ekmek içi – BÜYÜK DİLİM
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

LAVAŞ

  • 1 su bardağı ılık su
  • 3,5 – 4 su bardağı tahıllı un – KEPEKLİ VEYA TAM BUĞDAY
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

GARNİTÜR

  • Avokado, roka, taze soğan, limon suyu, 

BALLI SARIMSAK

  • 1 diş sarımsak – ezilmiş
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Balıkların kilciklarini ayıklayın ve bicakla kıyma haline getirin.
  • Balık kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi ve baharatla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Elinizle yuvarlak ve yassı şekiller verin.
  • Zeytin yağını tavaya koyun ve hafifçe kızdırın ( çok kızgın olmayacak )
  • Köfteleri çevirerek kızartın.
  • Lavaş malzemelerini yoğurun ve hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Hamuru 8 bezeye ayırın ve ince bir sekilde açıp, yanmaz tavada arkalı onlu kızartın.
  • Garnitür ve servis malzemelerini hazırlayın.
  • Kızaran lavaslarin icine garnitür, belli sarimsak sos ve kizarmis balıkları koyup sarin.
  • Sicak olarak servis yapin.