Servis: 4 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 35 dk.
BALIK KÖFTESİ
4 Kişilik
- 1 adet levrek fileto – 400 gr
- 1/4 kuru soğan
- Birer tutam; maydanoz, nane, kişniş
- 1 yumurta sarısı
- 3 dilim ekmek içi – BÜYÜK DİLİM
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
LAVAŞ
- 1 su bardağı ılık su
- 3,5 – 4 su bardağı tahıllı un – KEPEKLİ VEYA TAM BUĞDAY
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
GARNİTÜR
- Avokado, roka, taze soğan, limon suyu,
BALLI SARIMSAK
- 1 diş sarımsak – ezilmiş
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Balıkların kilciklarini ayıklayın ve bicakla kıyma haline getirin.
- Balık kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi ve baharatla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Elinizle yuvarlak ve yassı şekiller verin.
- Zeytin yağını tavaya koyun ve hafifçe kızdırın ( çok kızgın olmayacak )
- Köfteleri çevirerek kızartın.
- Lavaş malzemelerini yoğurun ve hamuru 20 dakika dinlendirin.
- Hamuru 8 bezeye ayırın ve ince bir sekilde açıp, yanmaz tavada arkalı onlu kızartın.
- Garnitür ve servis malzemelerini hazırlayın.
- Kızaran lavaslarin icine garnitür, belli sarimsak sos ve kizarmis balıkları koyup sarin.
- Sicak olarak servis yapin.
- Malzemeler
-
BALIK KÖFTESİ
4 Kişilik
- 1 adet levrek fileto – 400 gr
- 1/4 kuru soğan
- Birer tutam; maydanoz, nane, kişniş
- 1 yumurta sarısı
- 3 dilim ekmek içi – BÜYÜK DİLİM
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
LAVAŞ
- 1 su bardağı ılık su
- 3,5 – 4 su bardağı tahıllı un – KEPEKLİ VEYA TAM BUĞDAY
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
GARNİTÜR
- Avokado, roka, taze soğan, limon suyu,
BALLI SARIMSAK
- 1 diş sarımsak – ezilmiş
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Hazırlanışı
-
- Balıkların kilciklarini ayıklayın ve bicakla kıyma haline getirin.
- Balık kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi ve baharatla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Elinizle yuvarlak ve yassı şekiller verin.
- Zeytin yağını tavaya koyun ve hafifçe kızdırın ( çok kızgın olmayacak )
- Köfteleri çevirerek kızartın.
- Lavaş malzemelerini yoğurun ve hamuru 20 dakika dinlendirin.
- Hamuru 8 bezeye ayırın ve ince bir sekilde açıp, yanmaz tavada arkalı onlu kızartın.
- Garnitür ve servis malzemelerini hazırlayın.
- Kızaran lavaslarin icine garnitür, belli sarimsak sos ve kizarmis balıkları koyup sarin.
- Sicak olarak servis yapin.