Baklalı Fırın Tavuk

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 1 adet tavuk
  • 1 su bardağı taze iç bakla
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı tane mısır
  • 15 adet kiraz domates
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Yarım çay bardağı su
Üzerine
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Tavuğu 6 parçaya bölün.
  • Soğanları ay şeklinde doğrayın, domatesleri ikiye bölün.
  • Tüm sebzeleri fırın kabına boşaltıp suyunu koyun.
  • Tavukları baharat, limon suyu ve zeytinyağı ile ovun.
  • Sebzelerin üzerine tavukları yerleştirin, kalan zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin.
  • Tepsiyi folyo ile kapatın ve 180 derecede 45 dakika pişirin.
  • Folyoyu kaldırın ve tavuklar kızarana kadar tekrar fırınladıktan sonra servis yapın.
Malzemeler
  • 1 adet tavuk
  • 1 su bardağı taze iç bakla
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı tane mısır
  • 15 adet kiraz domates
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Yarım çay bardağı su
Üzerine
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
  • Tavuğu 6 parçaya bölün.
  • Soğanları ay şeklinde doğrayın, domatesleri ikiye bölün.
  • Tüm sebzeleri fırın kabına boşaltıp suyunu koyun.
  • Tavukları baharat, limon suyu ve zeytinyağı ile ovun.
  • Sebzelerin üzerine tavukları yerleştirin, kalan zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin.
  • Tepsiyi folyo ile kapatın ve 180 derecede 45 dakika pişirin.
  • Folyoyu kaldırın ve tavuklar kızarana kadar tekrar fırınladıktan sonra servis yapın.