Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 1 adet tavuk
- 1 su bardağı taze iç bakla
- 2 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 çay bardağı tane mısır
- 15 adet kiraz domates
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Yarım çay bardağı su
Üzerine
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Tavuğu 6 parçaya bölün.
- Soğanları ay şeklinde doğrayın, domatesleri ikiye bölün.
- Tüm sebzeleri fırın kabına boşaltıp suyunu koyun.
- Tavukları baharat, limon suyu ve zeytinyağı ile ovun.
- Sebzelerin üzerine tavukları yerleştirin, kalan zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin.
- Tepsiyi folyo ile kapatın ve 180 derecede 45 dakika pişirin.
- Folyoyu kaldırın ve tavuklar kızarana kadar tekrar fırınladıktan sonra servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 adet tavuk
- 1 su bardağı taze iç bakla
- 2 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 çay bardağı tane mısır
- 15 adet kiraz domates
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Yarım çay bardağı su
Üzerine
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Tavuğu 6 parçaya bölün.
- Soğanları ay şeklinde doğrayın, domatesleri ikiye bölün.
- Tüm sebzeleri fırın kabına boşaltıp suyunu koyun.
- Tavukları baharat, limon suyu ve zeytinyağı ile ovun.
- Sebzelerin üzerine tavukları yerleştirin, kalan zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin.
- Tepsiyi folyo ile kapatın ve 180 derecede 45 dakika pişirin.
- Folyoyu kaldırın ve tavuklar kızarana kadar tekrar fırınladıktan sonra servis yapın.