Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 400 gr tavuk göğsü – küp doğranmış 
  • Yarım ananas
  • 1 kapya biber
  • 1 dolmalık biber
  • 1 kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Kızartmak İçin 

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı 
  • Tavuk Sosu İçin
  • 1 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Sos

  • 1 çay bardağı ananas veya elma suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Ananas, kapya ve dolmalık biberleri küp şeklinde doğrayın.
  • Soganı ay şeklinde dilimleyin.
  • Bir kasede yumurta akı sirke, mısır nişastası ve şekeri çırpın.
  • Küp doğranmış tavukları bu sosun içinde yarım saat boyunca, buzdolabında bekletin.
  • Genişçe bir tavaya ayçiçek yağını koyun.
  • Yağ kızınca tavukları sostan alarak kızgın yağda iyice çıtır oluncaya kadar kızartın.
  • Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkartım.
  • Ayrı bir tavaya üç çorba kaşığı ayçiçek yağ koyun.
  • Önce soğanları, ardından biberler ve ananası 10 dakika soteleyin.
  • Kızarmış tavukları ilave edin. Ananas suyu, soya sosu ve salçayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
  • Sosu tavuklu karışıma ilave edin 2- 3 dakika tavada çevirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 400 gr tavuk göğsü – küp doğranmış 
  • Yarım ananas
  • 1 kapya biber
  • 1 dolmalık biber
  • 1 kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Kızartmak İçin 

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı 
  • Tavuk Sosu İçin
  • 1 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Sos

  • 1 çay bardağı ananas veya elma suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
  • Ananas, kapya ve dolmalık biberleri küp şeklinde doğrayın.
  • Soganı ay şeklinde dilimleyin.
  • Bir kasede yumurta akı sirke, mısır nişastası ve şekeri çırpın.
  • Küp doğranmış tavukları bu sosun içinde yarım saat boyunca, buzdolabında bekletin.
  • Genişçe bir tavaya ayçiçek yağını koyun.
  • Yağ kızınca tavukları sostan alarak kızgın yağda iyice çıtır oluncaya kadar kızartın.
  • Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkartım.
  • Ayrı bir tavaya üç çorba kaşığı ayçiçek yağ koyun.
  • Önce soğanları, ardından biberler ve ananası 10 dakika soteleyin.
  • Kızarmış tavukları ilave edin. Ananas suyu, soya sosu ve salçayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
  • Sosu tavuklu karışıma ilave edin 2- 3 dakika tavada çevirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.