Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 1 kg balık – orfoz, kefal, levrek
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 1 çarliston
- Un
Kızartmak için; sızma zeytinyağı
Sos
- Bir baş sarımsak
- 1 büyük limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Birer tatlı kaşığı; yenibahar, kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz
- Defne- opsiyonel
- 1/2 demet maydanoz
- Balıkları tuz eklenmiş un bulayın ve kızgın zeytinyağında arkalı onlü kızartın.
- Kızaran balıkları kenara alın ve tavaya temiz yağ ekleyerek doğranmış soğan, domates ve biberi ilave ederek soteleyin.
- Bu aşamada arzu ederseniz bir tatlı kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz.
- Sebzeler sotenince yarısını alın ve balıkları aralarına sebzeleri koyarak, kapağı kapalı, kısık ateşte pişirin.
- Sos malzemelerini ayrı bir kasede karıştırın ve pişen balıkların üzerine gezdirin. Sosla birlikte 10 dakika dinlendirin ve servis yapın. .
- Malzemeler
-
- 1 kg balık – orfoz, kefal, levrek
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 1 çarliston
- Un
Kızartmak için; sızma zeytinyağı
Sos
- Bir baş sarımsak
- 1 büyük limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Birer tatlı kaşığı; yenibahar, kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz
- Defne- opsiyonel
- 1/2 demet maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Balıkları tuz eklenmiş un bulayın ve kızgın zeytinyağında arkalı onlü kızartın.
- Kızaran balıkları kenara alın ve tavaya temiz yağ ekleyerek doğranmış soğan, domates ve biberi ilave ederek soteleyin.
- Bu aşamada arzu ederseniz bir tatlı kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz.
- Sebzeler sotenince yarısını alın ve balıkları aralarına sebzeleri koyarak, kapağı kapalı, kısık ateşte pişirin.
- Sos malzemelerini ayrı bir kasede karıştırın ve pişen balıkların üzerine gezdirin. Sosla birlikte 10 dakika dinlendirin ve servis yapın. .