7 BAHARLI BALIK

Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 1 kg balık – orfoz, kefal, levrek 
  • 2 adet soğan 
  • 3 adet domates 
  • 1 çarliston 
  • Un

Kızartmak için; sızma zeytinyağı 

Sos

  • Bir baş sarımsak 
  • 1 büyük limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Birer tatlı kaşığı; yenibahar, kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz
  • Defne- opsiyonel
  • 1/2 demet maydanoz
  • Balıkları tuz eklenmiş un bulayın ve kızgın zeytinyağında arkalı onlü kızartın.
  • Kızaran balıkları kenara alın ve tavaya temiz yağ ekleyerek doğranmış soğan, domates ve biberi ilave ederek soteleyin.
  • Bu aşamada arzu ederseniz bir tatlı kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz.
  • Sebzeler sotenince yarısını alın ve balıkları aralarına sebzeleri koyarak, kapağı kapalı, kısık ateşte pişirin.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kasede karıştırın ve pişen balıkların üzerine gezdirin. Sosla birlikte 10 dakika dinlendirin ve servis yapın. .
Malzemeler
  • 1 kg balık – orfoz, kefal, levrek 
  • 2 adet soğan 
  • 3 adet domates 
  • 1 çarliston 
  • Un

Kızartmak için; sızma zeytinyağı 

Sos

  • Bir baş sarımsak 
  • 1 büyük limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Birer tatlı kaşığı; yenibahar, kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz
  • Defne- opsiyonel
  • 1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı
  • Balıkları tuz eklenmiş un bulayın ve kızgın zeytinyağında arkalı onlü kızartın.
  • Kızaran balıkları kenara alın ve tavaya temiz yağ ekleyerek doğranmış soğan, domates ve biberi ilave ederek soteleyin.
  • Bu aşamada arzu ederseniz bir tatlı kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz.
  • Sebzeler sotenince yarısını alın ve balıkları aralarına sebzeleri koyarak, kapağı kapalı, kısık ateşte pişirin.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kasede karıştırın ve pişen balıkların üzerine gezdirin. Sosla birlikte 10 dakika dinlendirin ve servis yapın. .