Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 12 adet dolmalık biber
Harç
- 1 su bardağı pirinç
- Bir avuç kıyma – 100 gr.
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kasigi domates salçası
- 4 – 5 diş sarimsak
- 1 adet domates
- Birer tutam maydanoz, dereotu, nane, reyhan
- 1 cay kasigi kimizi biber
- 1 yemek kasigi nane
- 1 tatlı kasigi kimyon
- 1 cay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kasigi nar eksisi
- 1 yemek kasigi limon suyu
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kasigi domates salcasi – üzerine
- Biberleri iyice yıka, sap kisimlarini ve tohumlarını temizle.
- Biberin alt ismini + seklinde kes ve icine tuz- karabiber serp.
- Soğanı ve yeşillikleri kiy ve tuz malzemeleri karistir.
- Biberlerin icine harcı paylaştır.
- Uzerine zeytinyagi, salca ve suyu karistirarak dok.
- Önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler yumusayincaya kadar pişir.
- Malzemeler
-
- 12 adet dolmalık biber
Harç
- 1 su bardağı pirinç
- Bir avuç kıyma – 100 gr.
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kasigi domates salçası
- 4 – 5 diş sarimsak
- 1 adet domates
- Birer tutam maydanoz, dereotu, nane, reyhan
- 1 cay kasigi kimizi biber
- 1 yemek kasigi nane
- 1 tatlı kasigi kimyon
- 1 cay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kasigi nar eksisi
- 1 yemek kasigi limon suyu
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kasigi domates salcasi – üzerine
- Hazırlanışı
-
- Biberleri iyice yıka, sap kisimlarini ve tohumlarını temizle.
- Biberin alt ismini + seklinde kes ve icine tuz- karabiber serp.
- Soğanı ve yeşillikleri kiy ve tuz malzemeleri karistir.
- Biberlerin icine harcı paylaştır.
- Uzerine zeytinyagi, salca ve suyu karistirarak dok.
- Önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler yumusayincaya kadar pişir.