100 gr kıymadan biber dolması

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 12 adet dolmalık biber

Harç

  • 1 su bardağı pirinç
  • Bir avuç kıyma – 100 gr.
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kasigi domates salçası
  • 4 – 5 diş sarimsak
  • 1 adet domates
  • Birer tutam maydanoz, dereotu, nane, reyhan
  • 1 cay kasigi kimizi biber
  • 1 yemek kasigi nane
  • 1 tatlı kasigi kimyon
  • 1 cay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kasigi nar eksisi
  • 1 yemek kasigi limon suyu
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kasigi domates salcasi – üzerine
  • Biberleri iyice yıka, sap kisimlarini ve tohumlarını temizle.
  • Biberin alt ismini + seklinde kes ve icine tuz- karabiber serp.
  • Soğanı ve yeşillikleri kiy ve tuz malzemeleri karistir.
  • Biberlerin icine harcı paylaştır.
  • Uzerine zeytinyagi, salca ve suyu karistirarak dok.
  • Önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler yumusayincaya kadar pişir.
Malzemeler
  • 12 adet dolmalık biber

Harç

  • 1 su bardağı pirinç
  • Bir avuç kıyma – 100 gr.
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kasigi domates salçası
  • 4 – 5 diş sarimsak
  • 1 adet domates
  • Birer tutam maydanoz, dereotu, nane, reyhan
  • 1 cay kasigi kimizi biber
  • 1 yemek kasigi nane
  • 1 tatlı kasigi kimyon
  • 1 cay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kasigi nar eksisi
  • 1 yemek kasigi limon suyu
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kasigi domates salcasi – üzerine
Hazırlanışı
  • Biberleri iyice yıka, sap kisimlarini ve tohumlarını temizle.
  • Biberin alt ismini + seklinde kes ve icine tuz- karabiber serp.
  • Soğanı ve yeşillikleri kiy ve tuz malzemeleri karistir.
  • Biberlerin icine harcı paylaştır.
  • Uzerine zeytinyagi, salca ve suyu karistirarak dok.
  • Önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler yumusayincaya kadar pişir.