Bahçemde keçiboynuzu ağacı var ve her sonbahar meyveler değirmende öğütülerek un haline getiriliyor. Yıl boyu keçiboynuzu unum hazır oluyor. Özellikle tatlı hamur işleri ve smoothieler için benim vazgeçilmezim…

PISMEYEN GRANOLA

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 00 dk.

  • 1 su bardağı fıstık ezmesi
  • 1,5 cay bardağı bal
  • 1 çay kaşığı vanilya ozutu – arzunuza gore
  • 1 fiske tuz
  • 2 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 çorba kaşığı dövülmüş fıstık
  • 3 çorba kaşığı kabak çekirdeği
  • Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırın.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye elinize bastırarak yayın.
  • Dilimleyin ve ardından buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı fıstık ezmesi
  • 1,5 cay bardağı bal
  • 1 çay kaşığı vanilya ozutu – arzunuza gore
  • 1 fiske tuz
  • 2 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 çorba kaşığı dövülmüş fıstık
  • 3 çorba kaşığı kabak çekirdeği
Hazırlanışı
  • Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırın.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye elinize bastırarak yayın.
  • Dilimleyin ve ardından buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.