Tavuk severlere, tavuğu daha da sevdirecek bir tarif geliyor. Hazırladığınız sosun içinde tavuğunuzu bir gece bekletmenizi öneririm. Böylece tüm aromayı içine alıyor. Sarımsak ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor, tabii siz de benim gibi sarımsak hayranıysanız…
Servis: 4 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1 kg. tavuk baget – ( farklı bölümler de kullanabilirsiniz )
Sos
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 4 çorba kaşığı soya sosu
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 adet limon suyu
- 1 baş sarımsak – ezilmiş
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber, pul biber, kekik
- Sos malzemelerini geniş bir kapta karıştırın.
- Tavukları sosa koyun ve üzerini kapatın.
- Buzdolabında bir gece dinlendirin.
- Ertesi gün ızgara ya da yanmaz tavada tavukları çevirerek kızartın. Kızaran tavukları fırın kabına koyun.
- Üzerine marinasyon sosunu gezdirin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Taze kekik serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. tavuk baget – ( farklı bölümler de kullanabilirsiniz )
Sos
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 4 çorba kaşığı soya sosu
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 adet limon suyu
- 1 baş sarımsak – ezilmiş
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber, pul biber, kekik
- Hazırlanışı
-
- Sos malzemelerini geniş bir kapta karıştırın.
- Tavukları sosa koyun ve üzerini kapatın.
- Buzdolabında bir gece dinlendirin.
- Ertesi gün ızgara ya da yanmaz tavada tavukları çevirerek kızartın. Kızaran tavukları fırın kabına koyun.
- Üzerine marinasyon sosunu gezdirin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Taze kekik serperek servis yapın.