Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 3 adet yumurta
- 3 adet kabak
- 4 adet taze soğan – kıyılmış
- Yarım demet maydanoz – kıyılmış
- 1 su bardağı rendelenmiş peynir veya lor
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 9 çorba kaşığı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz, karabiber
- Kabakları rendeleyin ve üzerine tuz serperek süzgece koyun.
- Suyu süzülen kabaklarla beraber tüm malzemeyi karıştırın.
- Yapışkan kıvamda bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ekleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla harçtan koyun.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 3 adet yumurta
- 3 adet kabak
- 4 adet taze soğan – kıyılmış
- Yarım demet maydanoz – kıyılmış
- 1 su bardağı rendelenmiş peynir veya lor
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 9 çorba kaşığı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Kabakları rendeleyin ve üzerine tuz serperek süzgece koyun.
- Suyu süzülen kabaklarla beraber tüm malzemeyi karıştırın.
- Yapışkan kıvamda bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ekleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla harçtan koyun.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.