Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan, irice doğranmış
- 2 büyük havuç, soyulmuş ve irice doğranmış
- 1 yemek kasigi taze zencefil – rende
- 3 diş sarımsak, ezilmiş
- ½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 5 adet patates, soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- Servis icin; tereyağı
- Zeytinyağında soğan ve havuçları soteleyin.
- Zencefil, sarımsak ve pul biberi ekleyin ve 2-3 dakika boyunca kokuları ortaya çıkana kadar kavurun.
- Patatesleri ve suyu ekleyin.
- Bir taşım kaynatıp ocağı kisin ve 15 dakika daha pişirip baharatını ilave edin.
- Blanderla puruzsuz kıvama getirip tereyağı ile servis yapin.
- Malzemeler
-
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan, irice doğranmış
- 2 büyük havuç, soyulmuş ve irice doğranmış
- 1 yemek kasigi taze zencefil – rende
- 3 diş sarımsak, ezilmiş
- ½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 5 adet patates, soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- Servis icin; tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Zeytinyağında soğan ve havuçları soteleyin.
- Zencefil, sarımsak ve pul biberi ekleyin ve 2-3 dakika boyunca kokuları ortaya çıkana kadar kavurun.
- Patatesleri ve suyu ekleyin.
- Bir taşım kaynatıp ocağı kisin ve 15 dakika daha pişirip baharatını ilave edin.
- Blanderla puruzsuz kıvama getirip tereyağı ile servis yapin.