Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 2 adet tavuk but
- 3 su bardağı kıyılmış lahana
- 2 adet kırmızı pancar
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 1 adet defne yaprağı
- 3 çorba kaşığı sirke
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı kıyılmış dereotu
- Tuz, karabiber
- Üzerine servis için 6 tatlı kaşığı süzme yogurt
- Tavuklu borch (borscht) çorbası için tavukları haşlayın ve etlerini kemiklerinden ayırın.
- Suyunu kullanmak üzere bekletin. Küp şeklinde doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun.
- Sebzeleri rendeleyin, lahanayı doğrayın. Rendelenmiş havuç, pancar ve patatesi sırayla ekleyerek soteleyin.
- Üzerine tavuk suyu, defne ve baharatını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tavuk etleri, sirke, limon suyu ve dereotunu serpin. Üzerine birer tatlı kaşığı yoğurt paylaştırarak servis yapın.
NOT. Tavuklu borch (borscht) çorbası geleneksel tarifinde süzme yoğurt yerine özel bir krema olan “Smetana” kullanılır.
- Malzemeler
-
- 2 adet tavuk but
- 3 su bardağı kıyılmış lahana
- 2 adet kırmızı pancar
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 1 adet defne yaprağı
- 3 çorba kaşığı sirke
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı kıyılmış dereotu
- Tuz, karabiber
- Üzerine servis için 6 tatlı kaşığı süzme yogurt
- Hazırlanışı
-
- Tavuklu borch (borscht) çorbası için tavukları haşlayın ve etlerini kemiklerinden ayırın.
- Suyunu kullanmak üzere bekletin. Küp şeklinde doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun.
- Sebzeleri rendeleyin, lahanayı doğrayın. Rendelenmiş havuç, pancar ve patatesi sırayla ekleyerek soteleyin.
- Üzerine tavuk suyu, defne ve baharatını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tavuk etleri, sirke, limon suyu ve dereotunu serpin. Üzerine birer tatlı kaşığı yoğurt paylaştırarak servis yapın.
NOT. Tavuklu borch (borscht) çorbası geleneksel tarifinde süzme yoğurt yerine özel bir krema olan “Smetana” kullanılır.