Servis: 4- 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45 dk.
SERVİS İÇİN
4 adet Girit kabağı
ÇORBA MALZEMELERİ
- 1 adet kabak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Tuz, karabiber
- 7 – 8 dal taze fesleğen veya taze nane
- Bir tutam ıspanak
Hazırlanışı
- Girit Kabaklarını yıkayın ve kaynayan suya koyarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan kabakların kabak kısımlarını kesin ve içini oyun ve içlerini kenara alın, suyunu kullanmak üzere ayırın.
- Tereyağında, küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Kabak içlerini ve doğranmış kabağı ekleyip soteleyin.
- Ununu serpin ve üzerine tavuk suyu ve baharatlarını koyun.
- Bir taşım kaynattıktan sonra sütü ilave ederek 5 dakika pişirin.
- Fesleğeni ve ıspanağı koyup ocağı kapatın.
- El blanderi ile çorbanızı pürüzsüz kıvama getirin.
- Kabakların içine çorbanızı paylaştırın, üzerine susam serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
SERVİS İÇİN
4 adet Girit kabağı
ÇORBA MALZEMELERİ
- 1 adet kabak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Tuz, karabiber
- 7 – 8 dal taze fesleğen veya taze nane
- Bir tutam ıspanak
-
Hazırlanışı
- Girit Kabaklarını yıkayın ve kaynayan suya koyarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan kabakların kabak kısımlarını kesin ve içini oyun ve içlerini kenara alın, suyunu kullanmak üzere ayırın.
- Tereyağında, küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Kabak içlerini ve doğranmış kabağı ekleyip soteleyin.
- Ununu serpin ve üzerine tavuk suyu ve baharatlarını koyun.
- Bir taşım kaynattıktan sonra sütü ilave ederek 5 dakika pişirin.
- Fesleğeni ve ıspanağı koyup ocağı kapatın.
- El blanderi ile çorbanızı pürüzsüz kıvama getirin.
- Kabakların içine çorbanızı paylaştırın, üzerine susam serperek servis yapın.