Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 5 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay bardağı dereotu
- 6 su bardağı tavuk suyu
Terbiye
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
Üzerine
- 2 su bardağı kızarmış, küp kesilmiş ekmek
- Sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve tereyağında soteleyin.
- Üzerine tavuk suyunu koyup bir taşım kaynatın.
- Yumurta, yoğurt ve unu ayrı bir kasede çırpın.
- Çorbanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ekleyin.
- Karıştırarak sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Dereotunu ve baharatını serpin.
- El blanderi ile çorbayı pürüzsüz kıvama getirin.
- Kızarmış ekmek küpleriyle beraber servis yapın
- Malzemeler
-
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 5 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay bardağı dereotu
- 6 su bardağı tavuk suyu
Terbiye
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
Üzerine
- 2 su bardağı kızarmış, küp kesilmiş ekmek
- Hazırlanışı
-
- Sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve tereyağında soteleyin.
- Üzerine tavuk suyunu koyup bir taşım kaynatın.
- Yumurta, yoğurt ve unu ayrı bir kasede çırpın.
- Çorbanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ekleyin.
- Karıştırarak sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Dereotunu ve baharatını serpin.
- El blanderi ile çorbayı pürüzsüz kıvama getirin.
- Kızarmış ekmek küpleriyle beraber servis yapın