Annemin Mantili Nohut Çorbası

Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet çarliston biber- istersen
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  •  1 su bardağı nohut- haşlanmış
  • 1 su bardağı mantı
  • Tuz, karabiber, pul biber, sumak, kimyon

Üzerine 

  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 limon suyu
  • 6 diş sarımsak
  • Küçük doğranmış soğan, biber, domates ve salçayı tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun.
  • Üzerine haşlanmış nohutu ve suyunu ekleyin.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra mantıları ilave edin.
  • Mantılar yumuşayınca baharatını ekleyip ocağı kapatın.
  • Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak ve limon suyunu çırpın.
  • Çorbanızı servis tabağına koyun üzerine sarımsak limon gezdirerek servis yapın. 
Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet çarliston biber- istersen
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  •  1 su bardağı nohut- haşlanmış
  • 1 su bardağı mantı
  • Tuz, karabiber, pul biber, sumak, kimyon

Üzerine 

  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 limon suyu
  • 6 diş sarımsak
Hazırlanışı
  • Küçük doğranmış soğan, biber, domates ve salçayı tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun.
  • Üzerine haşlanmış nohutu ve suyunu ekleyin.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra mantıları ilave edin.
  • Mantılar yumuşayınca baharatını ekleyip ocağı kapatın.
  • Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak ve limon suyunu çırpın.
  • Çorbanızı servis tabağına koyun üzerine sarımsak limon gezdirerek servis yapın.