Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber- istersen
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı nohut- haşlanmış
- 1 su bardağı mantı
- Tuz, karabiber, pul biber, sumak, kimyon
Üzerine
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 limon suyu
- 6 diş sarımsak
- Küçük doğranmış soğan, biber, domates ve salçayı tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun.
- Üzerine haşlanmış nohutu ve suyunu ekleyin.
- Bir taşım kaynadıktan sonra mantıları ilave edin.
- Mantılar yumuşayınca baharatını ekleyip ocağı kapatın.
- Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak ve limon suyunu çırpın.
- Çorbanızı servis tabağına koyun üzerine sarımsak limon gezdirerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber- istersen
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı nohut- haşlanmış
- 1 su bardağı mantı
- Tuz, karabiber, pul biber, sumak, kimyon
Üzerine
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 limon suyu
- 6 diş sarımsak
- Hazırlanışı
-
- Küçük doğranmış soğan, biber, domates ve salçayı tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun.
- Üzerine haşlanmış nohutu ve suyunu ekleyin.
- Bir taşım kaynadıktan sonra mantıları ilave edin.
- Mantılar yumuşayınca baharatını ekleyip ocağı kapatın.
- Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak ve limon suyunu çırpın.
- Çorbanızı servis tabağına koyun üzerine sarımsak limon gezdirerek servis yapın.