Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45 dk.
- Yarım kg kabak – istediğin tür
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı un – tepeleme
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3/4 su bardağı süt
- 4-5 su bardağı su
- 3 yaprak adaçayı
4 adet taze sarımsak
Birer çay kaşığı: zerdeçal, kimyon, karabiber
Tuz
- Tereyağı ve zeytinyağ karışımında doğranmış soğan, kabak ve unu kavurun.
- Suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Süt ve baharatlarını ve doğranmış sarımsakları ilave edin.
- Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın ve blanderla pürüzsüz kıvama getirin.
- Malzemeler
-
- Yarım kg kabak – istediğin tür
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı un – tepeleme
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3/4 su bardağı süt
- 4-5 su bardağı su
- 3 yaprak adaçayı
4 adet taze sarımsak
Birer çay kaşığı: zerdeçal, kimyon, karabiber
Tuz
- Hazırlanışı
-
- Tereyağı ve zeytinyağ karışımında doğranmış soğan, kabak ve unu kavurun.
- Suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Süt ve baharatlarını ve doğranmış sarımsakları ilave edin.
- Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın ve blanderla pürüzsüz kıvama getirin.