Pancar suyu tüketimi antrenman süresince dayanıklılık ve performansı arttırıyor. Doğal yapısında nitrat bulunan pancar vücut tarafından nitrit ve nitrit okside çevriliyor. Bu da damarların genişleterek kan akışını arttırıyor ve hücrelere daha çok oksijen gidiyor. Kas hücresi içindeki enerji depolanmasına olumlu etkide bulunuyor. Bu sayede kas gücü ve antrenman performansı yükseliyor. Ayrıca spor sonrası yorgunlukları azaltıcı etkisi bulunuyor. Pancarın yeşil kısmı, antioksidan özelliğe sahip karoten ve kalsiyum içeriyor. Bu içerikleri sayesinde sporcu performansı artıyor.

Pancar Mücveri

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 5 adet kırmızı pancar
  • 1/2 su bardağı kinoa
  • 2 çorba kaşığı kepekli ekmek içi
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Tuz
  • Pancarı yıkayın ve fırın kabına koyun.
  • Üzerini folyo ile kapatın ve 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
  • Pişen pancarın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Kinoayı 1,5 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pancar ve kinoayla beraber rendelenmiş soğan, sarımsak, zeytinyağı, ekmek içi, yumurta ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  • Arzu ettiğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın.
  • Yanmaz tavaya zeytinyağı gezdirin.
  • Köfteleri tavaya koyun ve çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 5 adet kırmızı pancar
  • 1/2 su bardağı kinoa
  • 2 çorba kaşığı kepekli ekmek içi
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Pancarı yıkayın ve fırın kabına koyun.
  • Üzerini folyo ile kapatın ve 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
  • Pişen pancarın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Kinoayı 1,5 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pancar ve kinoayla beraber rendelenmiş soğan, sarımsak, zeytinyağı, ekmek içi, yumurta ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  • Arzu ettiğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın.
  • Yanmaz tavaya zeytinyağı gezdirin.
  • Köfteleri tavaya koyun ve çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.