Bahar Türlüsü

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 1,5 saat

500 gr dana kuşbaşı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 kg kuru soğan – ay şeklinde doğranmış

4 diş sarımsak

1 adet havuç

3 çorba kaşığı elma sirkesi

2 adet defne yaprağı

4 su bardağı et suyu

1 su bardağı krema

1 çorba kaşığı kekik

Tuz, karabiber

  • Üzerine 2 su bardağı  et suyu veya su koyun ve suyu çekmesi için pişirin. 
  • Etler suyunu çekince tereyağını, ay şeklinde doğranmış soğanları etlere ekleyin. 
  • Etleri tencereye koyun. Suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
  • Soğanlar kahverengi karamel kıvamına gelinceye kadar kavurun. 
  • Sarımsakları, küp doğranmış havucu, defneyi ve sirkeyi ekleyin. 2 dakika daha kavurun. 
  • Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika daha kaynatın. 
  • Kremayı ilave edin ve 2-3 dakika pişirin.
  • Ocağı kapattıktan sonra baharatını serpin. 
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler

500 gr dana kuşbaşı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 kg kuru soğan – ay şeklinde doğranmış

4 diş sarımsak

1 adet havuç

3 çorba kaşığı elma sirkesi

2 adet defne yaprağı

4 su bardağı et suyu

1 su bardağı krema

1 çorba kaşığı kekik

Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Üzerine 2 su bardağı  et suyu veya su koyun ve suyu çekmesi için pişirin. 
  • Etler suyunu çekince tereyağını, ay şeklinde doğranmış soğanları etlere ekleyin. 
  • Etleri tencereye koyun. Suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
  • Soğanlar kahverengi karamel kıvamına gelinceye kadar kavurun. 
  • Sarımsakları, küp doğranmış havucu, defneyi ve sirkeyi ekleyin. 2 dakika daha kavurun. 
  • Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika daha kaynatın. 
  • Kremayı ilave edin ve 2-3 dakika pişirin.
  • Ocağı kapattıktan sonra baharatını serpin. 
  • Sıcak olarak servis yapın.