Ö Ğ Ü N Y E R İ N E “C A N S U Y U”
Kahvaltı yapmayı sevmiyorsanız, bu içecekler tam da sizin için “can suyu” niteliğini taşır. Gün boyu ferahlık icin limonatayı bir de karpuzla dene, seveceksin…

Karpuzlu Limonta

Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 5 -7 dk.

Pişirme: –

  • 4 adet taze limon
  • 1 su bardağı toz şeker – arzunuza gore
  • 4 – 5 su bardağı soğuk su
  • Buz küpleri
  • Limon dilimleri ve taze nane yaprakları 
  • 1 su bardağı karpuz
  • Limonların beyaz ismini almadan kabuklarını rendeleyin.
  • Kabukları toz sekerle iyice ovun, aroması artacaktır.
  • Limonları yıkayın, kesip yarım limonun suyunu sıkacak yardımıyla sıkın.
  • Limon suyunu, limonlu sekere ekleyin.
  • Soğuk suyu limon suyu ve şekerle karıştırın.
  • Karpuzun çekirdeklerini ayıklayın ve  blanderla puruzsuz kıvama getirin.
  • Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice suzun.
  • Servis yaptiginiz bardaklara birkaç dilim limon ve taze nane yaprakları ekleyin ve soğuk olarak servis yapin.
Malzemeler
  • 4 adet taze limon
  • 1 su bardağı toz şeker – arzunuza gore
  • 4 – 5 su bardağı soğuk su
  • Buz küpleri
  • Limon dilimleri ve taze nane yaprakları 
  • 1 su bardağı karpuz
Hazırlanışı
  • Limonların beyaz ismini almadan kabuklarını rendeleyin.
  • Kabukları toz sekerle iyice ovun, aroması artacaktır.
  • Limonları yıkayın, kesip yarım limonun suyunu sıkacak yardımıyla sıkın.
  • Limon suyunu, limonlu sekere ekleyin.
  • Soğuk suyu limon suyu ve şekerle karıştırın.
  • Karpuzun çekirdeklerini ayıklayın ve  blanderla puruzsuz kıvama getirin.
  • Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice suzun.
  • Servis yaptiginiz bardaklara birkaç dilim limon ve taze nane yaprakları ekleyin ve soğuk olarak servis yapin.