Ö Ğ Ü N Y E R İ N E “C A N S U Y U”
Kahvaltı yapmayı sevmiyorsanız, bu içecekler tam da sizin için “can suyu” niteliğini taşır. Gün boyu ferahlık icin limonatayı bir de karpuzla dene, seveceksin…
Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 5 -7 dk.
Pişirme: –
- 4 adet taze limon
- 1 su bardağı toz şeker – arzunuza gore
- 4 – 5 su bardağı soğuk su
- Buz küpleri
- Limon dilimleri ve taze nane yaprakları
- 1 su bardağı karpuz
- Limonların beyaz ismini almadan kabuklarını rendeleyin.
- Kabukları toz sekerle iyice ovun, aroması artacaktır.
- Limonları yıkayın, kesip yarım limonun suyunu sıkacak yardımıyla sıkın.
- Limon suyunu, limonlu sekere ekleyin.
- Soğuk suyu limon suyu ve şekerle karıştırın.
- Karpuzun çekirdeklerini ayıklayın ve blanderla puruzsuz kıvama getirin.
- Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice suzun.
- Servis yaptiginiz bardaklara birkaç dilim limon ve taze nane yaprakları ekleyin ve soğuk olarak servis yapin.
- Malzemeler
-
- 4 adet taze limon
- 1 su bardağı toz şeker – arzunuza gore
- 4 – 5 su bardağı soğuk su
- Buz küpleri
- Limon dilimleri ve taze nane yaprakları
- 1 su bardağı karpuz
- Hazırlanışı
-
- Limonların beyaz ismini almadan kabuklarını rendeleyin.
- Kabukları toz sekerle iyice ovun, aroması artacaktır.
- Limonları yıkayın, kesip yarım limonun suyunu sıkacak yardımıyla sıkın.
- Limon suyunu, limonlu sekere ekleyin.
- Soğuk suyu limon suyu ve şekerle karıştırın.
- Karpuzun çekirdeklerini ayıklayın ve blanderla puruzsuz kıvama getirin.
- Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice suzun.
- Servis yaptiginiz bardaklara birkaç dilim limon ve taze nane yaprakları ekleyin ve soğuk olarak servis yapin.