Servis: 2 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- ½ çay bardağı mercimek
- ½ çay bardağı maş fasulyesi
- ½ çay bardağı buğday
- İki avuç ıspanak
- 1 adet portakal
- 1 adet kırmızı soğan – küçük boy
- 1 çay bardağı üzüm
- 2 çorba kaşığı badem
- 4 yaprak kırmızı lahana
- 1 adet kırmızı pancar – küçük boy
Sos
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı portakal suyu
- 1 çorba kaşığı balsamik sirke
- 1 tatlı kaşığı bal
- Tuz
- Buğdayı akşamdan ıslatın.
- Ertesi gün yıkanmış mercimek ve fasulye ile beraber yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ispanakları ve lahanayı yıkayıp kurulayın.
- Pancarın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Soğanı küp şeklinde doğrayın.
- Haşlanmış tahıllarla beraber tüm malzemeyi harmanlayın.
- Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve salatanın üzerine gezdirin.
- Karıştırarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- ½ çay bardağı mercimek
- ½ çay bardağı maş fasulyesi
- ½ çay bardağı buğday
- İki avuç ıspanak
- 1 adet portakal
- 1 adet kırmızı soğan – küçük boy
- 1 çay bardağı üzüm
- 2 çorba kaşığı badem
- 4 yaprak kırmızı lahana
- 1 adet kırmızı pancar – küçük boy
Sos
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı portakal suyu
- 1 çorba kaşığı balsamik sirke
- 1 tatlı kaşığı bal
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Buğdayı akşamdan ıslatın.
- Ertesi gün yıkanmış mercimek ve fasulye ile beraber yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ispanakları ve lahanayı yıkayıp kurulayın.
- Pancarın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Soğanı küp şeklinde doğrayın.
- Haşlanmış tahıllarla beraber tüm malzemeyi harmanlayın.
- Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve salatanın üzerine gezdirin.
- Karıştırarak servis yapın.