Servis: 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kepekli un
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 5 – 6 dal kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı kıyılmış ıspanak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz, karabiber
- Ispanaklı Kısır Köftesi yapmak için mercimeğin üzerini üç parmak geçinceye kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Bulguru mercimeğin üzerine koyun. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatın.
- Bulgur şişene kadar demlendirin.
- Bulgur soğuyunca içine yumurtayı kırın.
- Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun.
- Doğranmış soğan, sarımsak ve salçayı kavurun.
- Kıyılmış ıspanak, maydanoz ve baharatla beraber tüm malzemeyi karıştırın.
- Harcı 20 dakika dinlendirin.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yassı şekiller verin.
- Yağlanmış fırın tepsisine köfteleri dizin.
- Üzerine zeytinyağı sürün.
- Fırın ızgarasında çevirerek kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.
NOT: Arzu ederseniz yapışmayan özellikteki tavanızda da kızartabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kepekli un
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 5 – 6 dal kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı kıyılmış ıspanak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Ispanaklı Kısır Köftesi yapmak için mercimeğin üzerini üç parmak geçinceye kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Bulguru mercimeğin üzerine koyun. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatın.
- Bulgur şişene kadar demlendirin.
- Bulgur soğuyunca içine yumurtayı kırın.
- Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun.
- Doğranmış soğan, sarımsak ve salçayı kavurun.
- Kıyılmış ıspanak, maydanoz ve baharatla beraber tüm malzemeyi karıştırın.
- Harcı 20 dakika dinlendirin.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yassı şekiller verin.
- Yağlanmış fırın tepsisine köfteleri dizin.
- Üzerine zeytinyağı sürün.
- Fırın ızgarasında çevirerek kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.
NOT: Arzu ederseniz yapışmayan özellikteki tavanızda da kızartabilirsiniz.