Badem Sütü

Servis: 2 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 su bardağı badem – çiğ
  • 3 su bardağı su – bekletmek için
  • 2,5 su bardağı içme suyu
  • 2 çorba kaşığı bal
  • Bademleri bir kavanoza koyun.
  • Üzerine 3 su bardağı su koyarak 2 gün buzdolabında bekletin.
  • Bekleyen bademleri süzerek blandera koyun.
  • Üzerine içme suyunun yarısını ekleyin ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kalan suyu ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı temiz bir tülbentten geçirerek iyice süzün.
  • Süzdüğünüz badem sütüne bal ekleyerek karıştırın ve tüketin.
NOT: Bademleri 2 gün yerine 1 gece de bekletebilirsiniz ancak bekleme süresi uzadığında daha kıvamlı bir badem sütü elde ederisiniz. Alkali süt yerine “badem sütü” elde etmek için karbonat eklemeyin.
Malzemeler
  • 1 su bardağı badem – çiğ
  • 3 su bardağı su – bekletmek için
  • 2,5 su bardağı içme suyu
  • 2 çorba kaşığı bal
Hazırlanışı
  • Bademleri bir kavanoza koyun.
  • Üzerine 3 su bardağı su koyarak 2 gün buzdolabında bekletin.
  • Bekleyen bademleri süzerek blandera koyun.
  • Üzerine içme suyunun yarısını ekleyin ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kalan suyu ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı temiz bir tülbentten geçirerek iyice süzün.
  • Süzdüğünüz badem sütüne bal ekleyerek karıştırın ve tüketin.
NOT: Bademleri 2 gün yerine 1 gece de bekletebilirsiniz ancak bekleme süresi uzadığında daha kıvamlı bir badem sütü elde ederisiniz. Alkali süt yerine “badem sütü” elde etmek için karbonat eklemeyin.

Etiketler