Servis: 2 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1 su bardağı badem – çiğ
- 3 su bardağı su – bekletmek için
- 2,5 su bardağı içme suyu
- 2 çorba kaşığı bal
- Bademleri bir kavanoza koyun.
- Üzerine 3 su bardağı su koyarak 2 gün buzdolabında bekletin.
- Bekleyen bademleri süzerek blandera koyun.
- Üzerine içme suyunun yarısını ekleyin ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kalan suyu ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edin.
- Karışımı temiz bir tülbentten geçirerek iyice süzün.
- Süzdüğünüz badem sütüne bal ekleyerek karıştırın ve tüketin.
NOT: Bademleri 2 gün yerine 1 gece de bekletebilirsiniz ancak bekleme süresi uzadığında daha kıvamlı bir badem sütü elde ederisiniz. Alkali süt yerine “badem sütü” elde etmek için karbonat eklemeyin.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı badem – çiğ
- 3 su bardağı su – bekletmek için
- 2,5 su bardağı içme suyu
- 2 çorba kaşığı bal
- Hazırlanışı
-
- Bademleri bir kavanoza koyun.
- Üzerine 3 su bardağı su koyarak 2 gün buzdolabında bekletin.
- Bekleyen bademleri süzerek blandera koyun.
- Üzerine içme suyunun yarısını ekleyin ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kalan suyu ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edin.
- Karışımı temiz bir tülbentten geçirerek iyice süzün.
- Süzdüğünüz badem sütüne bal ekleyerek karıştırın ve tüketin.
NOT: Bademleri 2 gün yerine 1 gece de bekletebilirsiniz ancak bekleme süresi uzadığında daha kıvamlı bir badem sütü elde ederisiniz. Alkali süt yerine “badem sütü” elde etmek için karbonat eklemeyin.