Ö Ğ Ü N Y E R İ N E “C A N S U Y U”
Kahvaltı yapmayı sevmiyorsanız, bu içecekler tam da sizin için “can suyu” niteliğini taşır. Güne taze ve sağlıklı bir başlangıç için ananas ve kavun mimozanin kıvamı ipeksi, çoook lezzetli…
Servis: 4 kişi
Hazırlama: 5 -7 dk.
Pişirme: –
- Yarım kavun
- 1 büyük olgun ananas veya ananas suyu
- Yarim demet taze nane yaprakları
- 1 su bardağı buz
- 1 su bardağı soğuk sut
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
- Kavunu ve ananası soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
- Blender veya mutfak robotu kullanarak doğranmış kavun ve ananasi püre haline getirin.
- Püre haline getirdiğiniz meyvelere limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Buz ve nane yapraklarını ekleyerek karışımı tekrar blendere alın ve iyice karıştırın.
- Sutu ve bali ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
- Karisimi soğuk olarak ve bekletmeden bardaklara paylastirin.
- Ananas dilimleriyle süsleyerek servis yapin.
- Malzemeler
-
- Yarım kavun
- 1 büyük olgun ananas veya ananas suyu
- Yarim demet taze nane yaprakları
- 1 su bardağı buz
- 1 su bardağı soğuk sut
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
- Hazırlanışı
-
- Kavunu ve ananası soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
- Blender veya mutfak robotu kullanarak doğranmış kavun ve ananasi püre haline getirin.
- Püre haline getirdiğiniz meyvelere limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Buz ve nane yapraklarını ekleyerek karışımı tekrar blendere alın ve iyice karıştırın.
- Sutu ve bali ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
- Karisimi soğuk olarak ve bekletmeden bardaklara paylastirin.
- Ananas dilimleriyle süsleyerek servis yapin.