Ayrılmaz İkili
Özenle hazırladığımız çorbanın kitabını yazan Ebru Omurcalı bu defa Tatlılar Tuzlular kitabıyla lezzet yolculuğuna çıkarıyor okurlarını.
A Milli Futbol Takımı’nın beslenmesinden sorumlu şef Ebru Omurcalı’nın yeni kitabı Alfa Yayınları etiketi taşıyor. Tatlılar Tuzlular kitabında, kek, kurabiye, tart, börek, simit, poğaça ve çörek tariflerinden oluşan 136 tarif var.
Ebru Omurcalı bu kitabında tanıdık tariflerin yanı sıra ‘samosa’ (Hindistan’ın baharatlı çıtır böreği), berliner (Alman tatlı), krostule (Hırvatistan’dan hamur tatlısı) gibi dünya mutfaklarından da örneklere yer veriyor.
Araştırmak, gezmek, yazmak, pişirmek ve yapılanları paylaşmak artık benim yaşam biçimim oldu… Hep farklı ve lezzetli tariflerin peşinde oldum. Gittiğim ülkeler, şehirler tabaklarımın rengine dönüştü. Özellikle Tatlılar Tuzlular kitabım tam anlamıyla, her fotoğraf karesiyle, her dokunuşuyla elimden çıktı. Her ne kadar yemek stilistliği yapsam da fotoğraf çekmek apayrı bir uzmanlık ve bu konuda çok iddialı olmasam da başarmak için çok uğraştım. Tarifler tek tek denendi ve en iyi haliyle kitapta yerlerini aldı. Her kitabımda olduğu gibi hem dünyadan, hem bizden hem de benden reçeteler uygulandı. Umarım beğenir, tariflerinizi hazırlarken eviniz mis kokularla dolar, sevdiklerinizle beraber afiyetle yersiniz…
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.