KABAK
Kabak Nedir?
Sebze olarak anılsa da çekirdeklerinden dolayı meyveler sınıfındadır. Hemen hemen dünyanın pek çok yerinde, farklı tür, renk, boyut ve şekilde yetişir.
Kabağın Mevsimi
Tezgahlarda 4 mevsim bulunsa da, ülkemizde Mayısın 2. yarısından, sonbahara kadar kabağın mevsimidir.
Kabağın Saklanması
Kabağı taze olarak satın aldıktan sonra oda sıcaklığında 2 gün, buzdolabında 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.
Kabağın Sağlık Faydaları Nelerdir?
Antioksidan içerdiğinden vücudumuz için koruyudur. Potasyum kaynağıdır, kaslarımızın düzgün çalışmasına yardımcıdır. Kabak ayrıca C vitamini ve folik asit kaynağıdır. Kalp sağlığını destekler, kan şekerini dengeler, göz sağlığını korur, özellikle kilo verme diyetlerinde, düşükmkalorisi ve yoğun su içermesi dolayısı ile yardımcıdır.
Kabak Nasıl Tüketilir?
Pek çok farklı şekilde kabaktan yararlanabiliriz. Çiğ olarak salata, zeytinyağlı, dolma, kıymalı ve pirinçli yemekler, mezeler, hamur işlerinde dolgu, çorbalar, ara öğünle için atıştırmalık olarak tüketebiliriz.
Kaynaklar:
https://www.jamieoliver.com/vegepedia/courgette/
https://www.healthline.com/nutrition/zucchini-benefits
https://www.hollandandbarrett.com/the-health-hub/food-drink/food/courgette-health-benefits/