Breton Fransa’da bulunan bir bölgenin adı. Burada neredeyse artık hiç konuşulmayan “Kelt” kökenli bretonca konuşuluyor.
Breton çorbasını ilk olarak Çorbanın Kitabı 1 için hazırlamıştım. O günden bu yana en sevdiğim çorbaların başında geliyor. Tabii benim çorba aşkımı biliyorsunuzdur artık… Bu çorbanın balıklısı, tavuklusu ve etlisini de hazırlayabilirsiniz. Orjinal tarifte sebzeler daha yoğun ve hafif güveö kıvamında. Ancak ben aslına sadık kalarak sebze miktarını azalttım. Çok rüzgarlı olduğu için üst kremasını koymadım ve içine ekledim. Tek kelimeyle enfes oldu…
BRETON ÇORBASI
4 KİŞİLİK
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet pırasa
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
1 adet defne yaprağı
SOS
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı krema
HAZIRLANIŞI
- Tereyağında küçük doğranmış sebzeleri soteleyin.
- Sirkeyi ekleyin ve 1 dakika buharlaştırın.
- Unu ilave edin ve kavurun.
- 5 su bardağı su ile birlikte fasulyeleri koyun. Karıştırarak 15 dakika pişirin.
- Baharatını ilave edin ve ocağı kapatın.
- Ayrı bir kasede yumurta akı ve kremayı kar haline getirin.
- Yavaş yavaş krem köpüğü çorbaya yedirin.
- Sıcak olarak servis yapın.