TRAKYA MUTFAGI

Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

400 gr tavuk – ayıklanmış 

Sos

  • 3 su bardağı süt 
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kaşar peynir
  • Tuz, karabiber, zerdeçal (opsiyonel)
  • Sos malzemelerini tencereye koyun karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocağı kapattıktan sonra tereyağı, baharatlar ve peyniri ilave edin.
  • Haşlanmış ve didiklenmiş tavukları sosla karıştırın ve yağladığınız fırın kabına boşaltın.
  • 190°’de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Arzu ederseniz üzerine biberli tereyağı gezdirebilirsiniz.
Malzemeler

400 gr tavuk – ayıklanmış 

Sos

  • 3 su bardağı süt 
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kaşar peynir
  • Tuz, karabiber, zerdeçal (opsiyonel)
Hazırlanışı
  • Sos malzemelerini tencereye koyun karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocağı kapattıktan sonra tereyağı, baharatlar ve peyniri ilave edin.
  • Haşlanmış ve didiklenmiş tavukları sosla karıştırın ve yağladığınız fırın kabına boşaltın.
  • 190°’de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Arzu ederseniz üzerine biberli tereyağı gezdirebilirsiniz.