Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
400 gr tavuk – ayıklanmış
Sos
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı kaşar peynir
- Tuz, karabiber, zerdeçal (opsiyonel)
- Sos malzemelerini tencereye koyun karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra tereyağı, baharatlar ve peyniri ilave edin.
- Haşlanmış ve didiklenmiş tavukları sosla karıştırın ve yağladığınız fırın kabına boşaltın.
- 190°’de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Arzu ederseniz üzerine biberli tereyağı gezdirebilirsiniz.
- Malzemeler
-
400 gr tavuk – ayıklanmış
Sos
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı kaşar peynir
- Tuz, karabiber, zerdeçal (opsiyonel)
- Hazırlanışı
-
- Sos malzemelerini tencereye koyun karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra tereyağı, baharatlar ve peyniri ilave edin.
- Haşlanmış ve didiklenmiş tavukları sosla karıştırın ve yağladığınız fırın kabına boşaltın.
- 190°’de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Arzu ederseniz üzerine biberli tereyağı gezdirebilirsiniz.