Servis:
Hazırlama: 5 dk.
Pişirme: – dk.
- 1,5 kg Roma domatesi
- 1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu
Bu tarifi keşfettiğimden beri vazgeçemiyorum. Hiç uğraşmadan hazırlanması ise büyük rahatlık. Sadece tuzla birlikte iyice yıkanmış domatesleri robottan geçiriyorum. Pişirme kağıdı serilmiş tepsilere paylaştırıyorum. Dört gün kızgın güneşte kuruyacak geceleri içeri almanıza gerek yok ama gün boyu güneş alması ve hava dar olması önemli. Ilk başta minik sinekler gelebilir üzerini tülle Earthmenizi öneriyorum. İyice kuruduktan sonra küçük küçük parçalara bölüp cam kavanozlarda muhafaza ediyorum ve içine birkaç yaprak defne atıyorum. Yemekte kullanacaksam bir çay bardağı suya birkaç yaprak ilave ediyorum ve hafif tütsülü kokusuyla yemeye ayrı bir lezzet veriyor. Tek başına ise peynir tabakları ve kahvaltılık için muhteşem…
- Malzemeler
-
- 1,5 kg Roma domatesi
- 1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu
- Hazırlanışı
-
Bu tarifi keşfettiğimden beri vazgeçemiyorum. Hiç uğraşmadan hazırlanması ise büyük rahatlık. Sadece tuzla birlikte iyice yıkanmış domatesleri robottan geçiriyorum. Pişirme kağıdı serilmiş tepsilere paylaştırıyorum. Dört gün kızgın güneşte kuruyacak geceleri içeri almanıza gerek yok ama gün boyu güneş alması ve hava dar olması önemli. Ilk başta minik sinekler gelebilir üzerini tülle Earthmenizi öneriyorum. İyice kuruduktan sonra küçük küçük parçalara bölüp cam kavanozlarda muhafaza ediyorum ve içine birkaç yaprak defne atıyorum. Yemekte kullanacaksam bir çay bardağı suya birkaç yaprak ilave ediyorum ve hafif tütsülü kokusuyla yemeye ayrı bir lezzet veriyor. Tek başına ise peynir tabakları ve kahvaltılık için muhteşem…