PATATES WAFFLE LOKUM ET

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 45 dk

Patates Waffle

  • 4 büyük patates 
  • 4 yk tereyağı 
  • 1 su bardağı kaşar rende 

Düdüklüde Dana Güveç

  • 600 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan, doğranmış
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kapya biber 
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • Basınçlı tencerede eti mühürleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Salçayı ekleyip karıştırın ve doğranmış biberi ilave edin 
  • Sıcak suyu, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın, basınçlı ayarda 30 dakika pişirin.
  • Et Pişince tereyağı ile tost makinanız ya da waffle makinasını yağlayın.
  • Patatesleri bütün olarak makinaya koyun sıkıştırarak kızartın.
  • Servis tabağına patates waffle, et ve üzerine kaşar koyarak servis yapın. 
Malzemeler

Patates Waffle

  • 4 büyük patates 
  • 4 yk tereyağı 
  • 1 su bardağı kaşar rende 

Düdüklüde Dana Güveç

  • 600 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan, doğranmış
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kapya biber 
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Basınçlı tencerede eti mühürleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Salçayı ekleyip karıştırın ve doğranmış biberi ilave edin 
  • Sıcak suyu, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın, basınçlı ayarda 30 dakika pişirin.
  • Et Pişince tereyağı ile tost makinanız ya da waffle makinasını yağlayın.
  • Patatesleri bütün olarak makinaya koyun sıkıştırarak kızartın.
  • Servis tabağına patates waffle, et ve üzerine kaşar koyarak servis yapın.