CAPRESE CAKE - KAPRIS KEK

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 200g bitter çikolata
  • 150g tereyağı
  • 150g toz şeker
  •  200g badem unu
  • 4 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Bir tutam tuz
  • Üzeri için pudra şekeri (isteğe bağlı)

Tatli Limonlu Krema

  • * 1 su bardağı krema
    * 1/2 su bardağı toz şeker
    * 1/4 su bardağı taze limon suyu
    * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Fırını 180°C ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
    2. Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin.
    3. Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.
    4. Eritilmiş çikolata karışımını, badem ununu, vanilyayı ve tuzu ekleyip karıştırın.
    5. Karışımı kek kalıbına dökün ve fırında 25-30 dakika pişirin.
    6. Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.Tatlı Limonlu Krema 🍋

    1. Kremayı ve şekeri bir tencerede orta ateşte ısıtın, şeker eriyene kadar karıştırın.
    2. Karışım kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
    3. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    4. Soğuyan kremayı caprese kek dilimlerinin yanında servis edin.

Malzemeler
  • 200g bitter çikolata
  • 150g tereyağı
  • 150g toz şeker
  •  200g badem unu
  • 4 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Bir tutam tuz
  • Üzeri için pudra şekeri (isteğe bağlı)

Tatli Limonlu Krema

  • * 1 su bardağı krema
    * 1/2 su bardağı toz şeker
    * 1/4 su bardağı taze limon suyu
    * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
  • Fırını 180°C ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
    2. Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin.
    3. Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.
    4. Eritilmiş çikolata karışımını, badem ununu, vanilyayı ve tuzu ekleyip karıştırın.
    5. Karışımı kek kalıbına dökün ve fırında 25-30 dakika pişirin.
    6. Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.Tatlı Limonlu Krema 🍋

    1. Kremayı ve şekeri bir tencerede orta ateşte ısıtın, şeker eriyene kadar karıştırın.
    2. Karışım kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
    3. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    4. Soğuyan kremayı caprese kek dilimlerinin yanında servis edin.