FOCACCIA

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 45 dk.

    • Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırarak aktif hale getirin. (Kuru maya kullanıyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz).
    • Unu geniş bir kaseye eleyin. Tuz ekleyip karıştırın.
    • Unun ortasında bir havuz açın ve mayalı suyu ekleyin. Zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.
    • Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur çok yapışkansa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
    • Hamuru yağlanmış bir kaseye koyun, üzerini örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
    • Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
    • Hamuru elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yayın. Hamur yaklaşık 2 cm kalınlığında olmalıdır.
    • Üzerine parmak uçlarınızla çukurlar oluşturun.
    • Hamurun üzerine zeytinyağı gezdirin.
    • Dilimlenmiş zeytin, doğranmış kurutulmuş domates, taze biberiye ve doğranmış sarımsakları hamurun üzerine serpiştirin.
    • Üzerine deniz tuzu serpin.
    • Focaccia’yı önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    • Fırından çıkardıktan sonra hafifçe zeytinyağı gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.
  • Suyun yarısıyla birlikte maya ve şekeri karıştırın.
  • 15 dakika mayanın aktive olması İçin bekleyin.
  • Un, tuz, zeytinyağı, mayalı su ve kalan suyu ilave edin.
  • Hamuru elinizle veya makinada yoğurun.
  • Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve somun şeklini verin.
  • Somunları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip 1,5 saat bekletin.
  • Fırını 200 C de ısıtın ve içine bir kase su koyun.
  • Ekmekleri fırına koyup altın rengini alıncaya kadar pişirin.

NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
    • Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırarak aktif hale getirin. (Kuru maya kullanıyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz).
    • Unu geniş bir kaseye eleyin. Tuz ekleyip karıştırın.
    • Unun ortasında bir havuz açın ve mayalı suyu ekleyin. Zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.
    • Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur çok yapışkansa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
    • Hamuru yağlanmış bir kaseye koyun, üzerini örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
    • Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
    • Hamuru elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yayın. Hamur yaklaşık 2 cm kalınlığında olmalıdır.
    • Üzerine parmak uçlarınızla çukurlar oluşturun.
    • Hamurun üzerine zeytinyağı gezdirin.
    • Dilimlenmiş zeytin, doğranmış kurutulmuş domates, taze biberiye ve doğranmış sarımsakları hamurun üzerine serpiştirin.
    • Üzerine deniz tuzu serpin.
    • Focaccia’yı önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    • Fırından çıkardıktan sonra hafifçe zeytinyağı gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.
Hazırlanışı
  • Suyun yarısıyla birlikte maya ve şekeri karıştırın.
  • 15 dakika mayanın aktive olması İçin bekleyin.
  • Un, tuz, zeytinyağı, mayalı su ve kalan suyu ilave edin.
  • Hamuru elinizle veya makinada yoğurun.
  • Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve somun şeklini verin.
  • Somunları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip 1,5 saat bekletin.
  • Fırını 200 C de ısıtın ve içine bir kase su koyun.
  • Ekmekleri fırına koyup altın rengini alıncaya kadar pişirin.

NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.