Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane – kuru
- Birer çay kaşığı; kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber
Tuz
Tatlı & Ekşi Sos
- 1 çorba kaşığı bal
- Yarım limon suyu
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Patlıcanları alaca soyun ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
- Zeytinyağında küp doğranmış soğanı şeffaflaşıncaya kadar soteleyin.
- Doğranmış biber , domates ve suyu süzülmüş patlıcanları ve baharatını ekleyerek bir taşım kaynatın.
- Çok kısık ateşte patlıcan yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve yemeğin üzerine dökerek karıştırın.
- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane – kuru
- Birer çay kaşığı; kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber
Tuz
Tatlı & Ekşi Sos
- 1 çorba kaşığı bal
- Yarım limon suyu
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Hazırlanışı
-
- Patlıcanları alaca soyun ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
- Zeytinyağında küp doğranmış soğanı şeffaflaşıncaya kadar soteleyin.
- Doğranmış biber , domates ve suyu süzülmüş patlıcanları ve baharatını ekleyerek bir taşım kaynatın.
- Çok kısık ateşte patlıcan yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve yemeğin üzerine dökerek karıştırın.
- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.