Servis: 6 kişi

Hazırlama: 60 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 paket yas maya
  • 1 yemek kaşığı şeker 
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 5 su bardağı un 

1 tatlı kaşığı tuz 

Uzerine

  • Corek otu
  • 1,5 su bardağı peynir rendesi

Sos

  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Maya su ve sekeri bir kasede karistirin, yarim saat bekletin.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Yumuşak ve hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamurun uzerini ortun ve oda sicakliginda 1,5 saat mayalandırın.
  • Hamura peyniri ilave edin ve bir kez daha yoğurun.
  • Hamurdan kucuk parcalar kopartarak yaglanmis tepsiye yan yana dizin.
  • Tekrar yarim saat mayalandırın.
  • Sos malzemelerini cirpin ve mayalanan böreğe dokun, çörek otu serpin.
  • 170 C de isitilmis fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
  • 1 paket yas maya
  • 1 yemek kaşığı şeker 
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 5 su bardağı un 

1 tatlı kaşığı tuz 

Uzerine

  • Corek otu
  • 1,5 su bardağı peynir rendesi

Sos

  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Maya su ve sekeri bir kasede karistirin, yarim saat bekletin.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Yumuşak ve hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamurun uzerini ortun ve oda sicakliginda 1,5 saat mayalandırın.
  • Hamura peyniri ilave edin ve bir kez daha yoğurun.
  • Hamurdan kucuk parcalar kopartarak yaglanmis tepsiye yan yana dizin.
  • Tekrar yarim saat mayalandırın.
  • Sos malzemelerini cirpin ve mayalanan böreğe dokun, çörek otu serpin.
  • 170 C de isitilmis fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.