Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 2 adet kereviz
- 1 corba kasigi zeytinyağı
- 5 corba kasigi labne
Sicak Baharat Karisimi
- Birer tutam; taze kereviz sapı, nane, dereotu
- 4 diş sarimsak
- Yarim cay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biberiye
- Birer tutam maydanoz, nane, dereotu
- 4 diş sarımsak- ezilmiş
- Birer çay kaşığı; kırmızı biber, kimyon
- Tuz, karabiber
- 4 çorba kaşığı ceviz içi
- Zeytinyağında kerevizi soteleyin ve ilik hale gelince labneyi ilave edin.
- Zeytinyagini kizdirin, dogranmis taze otlar ve baharatlar, sarimsak, cevize ekleyin.
- Karisimi kerevize yedirin. İlik olarak servis yapin.
- Malzemeler
-
- 2 adet kereviz
- 1 corba kasigi zeytinyağı
- 5 corba kasigi labne
Sicak Baharat Karisimi
- Birer tutam; taze kereviz sapı, nane, dereotu
- 4 diş sarimsak
- Yarim cay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biberiye
- Birer tutam maydanoz, nane, dereotu
- 4 diş sarımsak- ezilmiş
- Birer çay kaşığı; kırmızı biber, kimyon
- Tuz, karabiber
- 4 çorba kaşığı ceviz içi
- Hazırlanışı
-
- Zeytinyağında kerevizi soteleyin ve ilik hale gelince labneyi ilave edin.
- Zeytinyagini kizdirin, dogranmis taze otlar ve baharatlar, sarimsak, cevize ekleyin.
- Karisimi kerevize yedirin. İlik olarak servis yapin.