GUL RECELI

Servis: 1 kavanoz

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 60 dk.

  • 200 gr Gul yaprağı – kokulu gul
  • 2,5 su bardagi seker
  • 3 su bardagi su
  • 1 tatli kasigi limon suyu
  • Hazirlanisi
    • Gul yapraklarını kontrol edin ve acimsiu bir tat yoksa, beyaz kisimlarini kesmeyin.
    • Yaprakları yıkayın ve suzun
    • Aralarına seker koyarak tencereye kat kat döşeyin – yapraklar sekerle yumuşayacak.
    • Bu asamada iyice ovanlar var ama biz ovmadan yapıyoruz.
    • Gül yapraklarını bir gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin. 
    • Tencereyi ocağa alın ve suyunu ilave ederek bir taşım kaynatin.
    • Kaynadıktan sonra ocağı iyice kisin ve 1 saat daha pişmeye birakin.
    • Son 5 dakika limon suyunu ilave ederek karistirin.
    • Kopuklenme varsa onceden temizleyin.
Malzemeler
  • 200 gr Gul yaprağı – kokulu gul
  • 2,5 su bardagi seker
  • 3 su bardagi su
  • 1 tatli kasigi limon suyu
Hazırlanışı
  • Hazirlanisi
    • Gul yapraklarını kontrol edin ve acimsiu bir tat yoksa, beyaz kisimlarini kesmeyin.
    • Yaprakları yıkayın ve suzun
    • Aralarına seker koyarak tencereye kat kat döşeyin – yapraklar sekerle yumuşayacak.
    • Bu asamada iyice ovanlar var ama biz ovmadan yapıyoruz.
    • Gül yapraklarını bir gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin. 
    • Tencereyi ocağa alın ve suyunu ilave ederek bir taşım kaynatin.
    • Kaynadıktan sonra ocağı iyice kisin ve 1 saat daha pişmeye birakin.
    • Son 5 dakika limon suyunu ilave ederek karistirin.
    • Kopuklenme varsa onceden temizleyin.