Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 4 yumurta
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 kabak
- Yarım demet dereotu
- 1 çay fincanı tam buğday unu
- 1 çay fincanı mısır unu
- 1 çorba kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı beyaz peynir rende
- Tuz
- Kabakların kabuklarını kazıyın ve rendeleyin.
- Yumurta, zeytin yağı, süt ve yogurdu çırpın.
- Avucunla sıktığın kabakları ve kıyılmış yeşillikleri yumurtalı karışıma koyun
- Un, mısır unu, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek tüm harcı karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine harcıyayım.
- Arzu ederseniz peynir ve tuzu tüm harca ilave edin.
- 160° de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 yumurta
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 kabak
- Yarım demet dereotu
- 1 çay fincanı tam buğday unu
- 1 çay fincanı mısır unu
- 1 çorba kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı beyaz peynir rende
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Kabakların kabuklarını kazıyın ve rendeleyin.
- Yumurta, zeytin yağı, süt ve yogurdu çırpın.
- Avucunla sıktığın kabakları ve kıyılmış yeşillikleri yumurtalı karışıma koyun
- Un, mısır unu, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek tüm harcı karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine harcıyayım.
- Arzu ederseniz peynir ve tuzu tüm harca ilave edin.
- 160° de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.