BAHARTLI KABAKLI KEK

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 4 yumurta 
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 kabak
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay fincanı tam buğday unu
  • 1 çay fincanı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı beyaz peynir rende
  • Tuz
  • Kabakların kabuklarını kazıyın ve rendeleyin.
  • Yumurta, zeytin yağı, süt ve yogurdu çırpın.
  • Avucunla sıktığın kabakları ve kıyılmış yeşillikleri yumurtalı karışıma koyun
  • Un, mısır unu, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek tüm harcı karıştırın.
  •  Yağlanmış fırın tepsisine harcıyayım.
  •  Arzu ederseniz peynir ve tuzu tüm harca ilave edin.
  • 160° de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 4 yumurta 
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 kabak
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay fincanı tam buğday unu
  • 1 çay fincanı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı beyaz peynir rende
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Kabakların kabuklarını kazıyın ve rendeleyin.
  • Yumurta, zeytin yağı, süt ve yogurdu çırpın.
  • Avucunla sıktığın kabakları ve kıyılmış yeşillikleri yumurtalı karışıma koyun
  • Un, mısır unu, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek tüm harcı karıştırın.
  •  Yağlanmış fırın tepsisine harcıyayım.
  •  Arzu ederseniz peynir ve tuzu tüm harca ilave edin.
  • 160° de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.