Ö Ğ Ü N Y E R İ N E “C A N S U Y U”
Sicak günler icin favorin olacak, buzzz gibi ” Krapuz Granita ” sana yine can suyu olacak…
Servis: 4 kişi
Hazırlama: 5 -7 dk.
Pişirme: –
- 1 orta boy karpuz
- Yarım su bardağı toz şeker veya 1 cay bardağı bal – arzunuza gore
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı vanilya özütü veya portakal kabuğu rendesi
- Taze fesleğen yaprakları (süslemek için)
- Karpuzun kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın, karpuzu küp şeklinde doğrayın.
- Doğranmış karpuz parçalarını blender veya mutfak robotu içine koyun.
- Üzerine toz şekeri ekleyin.
- Limon suyunu ve vanilya özütünü ilave edin.
- Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karpuzlu karışımı geniş ve düz bir kaba veya cam tepsiye dökün. Tepsiyi derin dondurucuya koyun.
- Her 30 dakikada bir çatal veya spatula kullanarak granitayı karıştırın.
- Granita, donmuş ve kristalleşmiş bir kıvama geldiğinde (yaklaşık 2-3 saat sonra), servis yapmaya hazırdır.
- Servis yapmadan önce granitayı karıştırın ve bardaklara paylaştırın.
- Taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapin.
- Malzemeler
-
- 1 orta boy karpuz
- Yarım su bardağı toz şeker veya 1 cay bardağı bal – arzunuza gore
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı vanilya özütü veya portakal kabuğu rendesi
- Taze fesleğen yaprakları (süslemek için)
- Hazırlanışı
-
- Karpuzun kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın, karpuzu küp şeklinde doğrayın.
- Doğranmış karpuz parçalarını blender veya mutfak robotu içine koyun.
- Üzerine toz şekeri ekleyin.
- Limon suyunu ve vanilya özütünü ilave edin.
- Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karpuzlu karışımı geniş ve düz bir kaba veya cam tepsiye dökün. Tepsiyi derin dondurucuya koyun.
- Her 30 dakikada bir çatal veya spatula kullanarak granitayı karıştırın.
- Granita, donmuş ve kristalleşmiş bir kıvama geldiğinde (yaklaşık 2-3 saat sonra), servis yapmaya hazırdır.
- Servis yapmadan önce granitayı karıştırın ve bardaklara paylaştırın.
- Taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapin.