Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 6 adet yumurta
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı bitter damla çikolata
- 1,5 çay bardağı kakao
- 1,5 çay bardağı badem unu
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı bal
- 1 çay bardağı esmer şeker
- Bir fiske tuz
Üzerine
- 1 çay bardağı bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı file badem
- Yumurta sarısı ve aklarını ayırın.
- Sıvıyağı ocakta ısıtın ve çikolatayı ekleyerek karıştırın.
- Çikolatalı karışıma kakao, yumurta sarısı, şeker, bal, badem unu, kahve, kabartma tozu ve tuzu koyun.
- Harcı birbirine yedirin.
- Ayrı bir kasede yumurta aklarını kar haline getirin.
- Yumurta aklarını harca nazikçe yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- 160 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Keki fırından çıkartın ve soğuyunca üzerine erimiş çikolata ve badem koyarak servis yapın.
Not: Çikolatayı eritmek için; ısıya dayanıklı cam bir kaseye çikolata ve tereyağını koyun. Altına su dolu bir tencere koyun ve suyu ısıtın. Çikolata eriyinceye kadar ocakta tutun ve iyice karıştırın.
- Malzemeler
-
- 6 adet yumurta
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı bitter damla çikolata
- 1,5 çay bardağı kakao
- 1,5 çay bardağı badem unu
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı bal
- 1 çay bardağı esmer şeker
- Bir fiske tuz
Üzerine
- 1 çay bardağı bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı file badem
- Hazırlanışı
-
- Yumurta sarısı ve aklarını ayırın.
- Sıvıyağı ocakta ısıtın ve çikolatayı ekleyerek karıştırın.
- Çikolatalı karışıma kakao, yumurta sarısı, şeker, bal, badem unu, kahve, kabartma tozu ve tuzu koyun.
- Harcı birbirine yedirin.
- Ayrı bir kasede yumurta aklarını kar haline getirin.
- Yumurta aklarını harca nazikçe yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- 160 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Keki fırından çıkartın ve soğuyunca üzerine erimiş çikolata ve badem koyarak servis yapın.
Not: Çikolatayı eritmek için; ısıya dayanıklı cam bir kaseye çikolata ve tereyağını koyun. Altına su dolu bir tencere koyun ve suyu ısıtın. Çikolata eriyinceye kadar ocakta tutun ve iyice karıştırın.