Servis: 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Bekletme: 1,5 saat
Pişirme: 50 dk.
- 500 gr diyez unu
- 1 tatlı kasigi seker
- 1 tatlı kasigi tuz
- 1 paket veya 1 tatlı kasigi toz maya
- 2 su bardağı ilik su – 200 ml
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Firini 200 C de isitin.
- Kuru malzemeleri bir kapta karistirin.
- Uzerine zeytinyagi ve azar azar suyu ekleyin.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin, hamur hafif elinize yapisacak.
- Uzerini kapatarak 1,5 saat oda sicakliginda mayalandırın.
- Hamura pişirme kagidi serilmiş tepside sekil verin.
- 200 derecede 10 dakika ardindan 180 C de 40 dakika kontrollu olarak pişirin.
- Malzemeler
-
- 500 gr diyez unu
- 1 tatlı kasigi seker
- 1 tatlı kasigi tuz
- 1 paket veya 1 tatlı kasigi toz maya
- 2 su bardağı ilik su – 200 ml
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Hazırlanışı
-
- Firini 200 C de isitin.
- Kuru malzemeleri bir kapta karistirin.
- Uzerine zeytinyagi ve azar azar suyu ekleyin.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin, hamur hafif elinize yapisacak.
- Uzerini kapatarak 1,5 saat oda sicakliginda mayalandırın.
- Hamura pişirme kagidi serilmiş tepside sekil verin.
- 200 derecede 10 dakika ardindan 180 C de 40 dakika kontrollu olarak pişirin.