Ak Guvec

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 2 saat

  • 750 gr dana kuşbaşı 
  • 1 kuru soğan- büyük 
  • 10 diş sarımsak
  • 4 sivri biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • Soğanları piyazlık doğrayın, biberleri ince ince kayın, sarımsaklarla ve tereyağıyla beraber tüm malzemeyi güvece koyun.
  • Bir kez kaynadıktan sonra Ocağı kısın.
  • 2 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
  • 750 gr dana kuşbaşı 
  • 1 kuru soğan- büyük 
  • 10 diş sarımsak
  • 4 sivri biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı su
Hazırlanışı
  • Soğanları piyazlık doğrayın, biberleri ince ince kayın, sarımsaklarla ve tereyağıyla beraber tüm malzemeyi güvece koyun.
  • Bir kez kaynadıktan sonra Ocağı kısın.
  • 2 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin.