Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 400 gr tavuk göğsü – küp doğranmış
- Yarım ananas
- 1 kapya biber
- 1 dolmalık biber
- 1 kuru soğan
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Kızartmak İçin
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- Tavuk Sosu İçin
- 1 yumurta akı
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı şeker
Sos
- 1 çay bardağı ananas veya elma suyu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 çorba kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Ananas, kapya ve dolmalık biberleri küp şeklinde doğrayın.
- Soganı ay şeklinde dilimleyin.
- Bir kasede yumurta akı sirke, mısır nişastası ve şekeri çırpın.
- Küp doğranmış tavukları bu sosun içinde yarım saat boyunca, buzdolabında bekletin.
- Genişçe bir tavaya ayçiçek yağını koyun.
- Yağ kızınca tavukları sostan alarak kızgın yağda iyice çıtır oluncaya kadar kızartın.
- Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkartım.
- Ayrı bir tavaya üç çorba kaşığı ayçiçek yağ koyun.
- Önce soğanları, ardından biberler ve ananası 10 dakika soteleyin.
- Kızarmış tavukları ilave edin. Ananas suyu, soya sosu ve salçayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
- Sosu tavuklu karışıma ilave edin 2- 3 dakika tavada çevirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 400 gr tavuk göğsü – küp doğranmış
- Yarım ananas
- 1 kapya biber
- 1 dolmalık biber
- 1 kuru soğan
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Kızartmak İçin
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- Tavuk Sosu İçin
- 1 yumurta akı
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı şeker
Sos
- 1 çay bardağı ananas veya elma suyu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 çorba kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Hazırlanışı
-
- Ananas, kapya ve dolmalık biberleri küp şeklinde doğrayın.
- Soganı ay şeklinde dilimleyin.
- Bir kasede yumurta akı sirke, mısır nişastası ve şekeri çırpın.
- Küp doğranmış tavukları bu sosun içinde yarım saat boyunca, buzdolabında bekletin.
- Genişçe bir tavaya ayçiçek yağını koyun.
- Yağ kızınca tavukları sostan alarak kızgın yağda iyice çıtır oluncaya kadar kızartın.
- Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkartım.
- Ayrı bir tavaya üç çorba kaşığı ayçiçek yağ koyun.
- Önce soğanları, ardından biberler ve ananası 10 dakika soteleyin.
- Kızarmış tavukları ilave edin. Ananas suyu, soya sosu ve salçayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
- Sosu tavuklu karışıma ilave edin 2- 3 dakika tavada çevirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.