Servis: x kişi
Hazırlama: 60 dk.
Pişirme: 40 dk.
HAMUR
1 paket yaş maya – 42 gr.
1,5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 – 6 su bardağı un
ÜZERİNE
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı susam
- Maya, şeker ve suyu karıştırarak 15 dakika oda sıcaklığında bekleterek kabartın.
- Mayalı suya yumurta, bal ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Unu azar aza ilave ederek yoğurun.
- Yumuşak ancak ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde edin.
- Hamuru yağlanmış çukur bir kaba koyup üzerini örtün ve oda sıcaklığında 1,5 saat kadar mayalandırın.
- Ekmeği tezgaha alın, içindeki hava kabarcıklarının çıkması için bir kez daha yoğurun.
- Çok yumuşaksa un ekleyin ve tekrar mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 3 parçaya bölün ve her parçayı uzun şeritler halinde yuvarlayın.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine şeritleri koyun ve saç örgüsü yapın.
- Üzerine yumurta sarısıyla çırpılmış su sürün, susam serpin.
- Tekrar 40 dakika dinlendirin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
HAMUR
1 paket yaş maya – 42 gr.
1,5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 – 6 su bardağı un
ÜZERİNE
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı susam
- Hazırlanışı
-
- Maya, şeker ve suyu karıştırarak 15 dakika oda sıcaklığında bekleterek kabartın.
- Mayalı suya yumurta, bal ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Unu azar aza ilave ederek yoğurun.
- Yumuşak ancak ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde edin.
- Hamuru yağlanmış çukur bir kaba koyup üzerini örtün ve oda sıcaklığında 1,5 saat kadar mayalandırın.
- Ekmeği tezgaha alın, içindeki hava kabarcıklarının çıkması için bir kez daha yoğurun.
- Çok yumuşaksa un ekleyin ve tekrar mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 3 parçaya bölün ve her parçayı uzun şeritler halinde yuvarlayın.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine şeritleri koyun ve saç örgüsü yapın.
- Üzerine yumurta sarısıyla çırpılmış su sürün, susam serpin.
- Tekrar 40 dakika dinlendirin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.