Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 25 dk.
1 su bardağı kefir
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı kepekli un ( çavdar, arpa, yulaf karışımı da güzel olur)
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
HARÇ
¼ demet maydanoz
Yarım su bardağı lor
- Yumurta sarılarından birini ayırın.
- Kalanını kefir ve yağla çırpın.
- Kepekli unu azar azar ekleyerek kalan malzemeleri ilave edin.
- Yapışkan kıvamda bir hamur elde edin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve maydanozlu loru içine paylaştırıp yuvarlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında, 20 – 25 dakika kadar pişirin.
- Malzemeler
-
1 su bardağı kefir
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı kepekli un ( çavdar, arpa, yulaf karışımı da güzel olur)
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
HARÇ
¼ demet maydanoz
Yarım su bardağı lor
- Hazırlanışı
-
- Yumurta sarılarından birini ayırın.
- Kalanını kefir ve yağla çırpın.
- Kepekli unu azar azar ekleyerek kalan malzemeleri ilave edin.
- Yapışkan kıvamda bir hamur elde edin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve maydanozlu loru içine paylaştırıp yuvarlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında, 20 – 25 dakika kadar pişirin.