Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 1,5 saat
500 gr dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kg kuru soğan – ay şeklinde doğranmış
4 diş sarımsak
1 adet havuç
3 çorba kaşığı elma sirkesi
2 adet defne yaprağı
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı kekik
Tuz, karabiber
- Üzerine 2 su bardağı et suyu veya su koyun ve suyu çekmesi için pişirin.
- Etler suyunu çekince tereyağını, ay şeklinde doğranmış soğanları etlere ekleyin.
- Etleri tencereye koyun. Suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
- Soğanlar kahverengi karamel kıvamına gelinceye kadar kavurun.
- Sarımsakları, küp doğranmış havucu, defneyi ve sirkeyi ekleyin. 2 dakika daha kavurun.
- Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika daha kaynatın.
- Kremayı ilave edin ve 2-3 dakika pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra baharatını serpin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
500 gr dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kg kuru soğan – ay şeklinde doğranmış
4 diş sarımsak
1 adet havuç
3 çorba kaşığı elma sirkesi
2 adet defne yaprağı
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı kekik
Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Üzerine 2 su bardağı et suyu veya su koyun ve suyu çekmesi için pişirin.
- Etler suyunu çekince tereyağını, ay şeklinde doğranmış soğanları etlere ekleyin.
- Etleri tencereye koyun. Suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
- Soğanlar kahverengi karamel kıvamına gelinceye kadar kavurun.
- Sarımsakları, küp doğranmış havucu, defneyi ve sirkeyi ekleyin. 2 dakika daha kavurun.
- Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika daha kaynatın.
- Kremayı ilave edin ve 2-3 dakika pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra baharatını serpin.
- Sıcak olarak servis yapın.