Cam Gibi Reçel Yapmanın Püf Noktaları
- Meyvelerin taze, kimyasaldan arınmış ve beresiz olmasına dikkat edin.
- Su ekleyecekseniz klorsuz olmasına dikkat edin.
- Meyvelerin üzerine şeker serpmek lezzeti ortaya çıkaracağı gibi, eklenecek su miktarını azaltacaktır.
- Dibinin tutmaması için ısıya dayanıklı cam bilyeyi pişirirken tencerede kullanabilirsiniz.
- Parlak olması için 1 kg meyve için 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edebilirsiniz.
- Meyvelerin diriliğini korumak için, kaynatma aşamasında tencereden alıp, reçel kıvam aldıktan sonra ekleyebilirsiniz.
- Üzeri köpüklenen reçelin köpüklerini dağıtmadan, dikkatlice almalısınız.
- Karıştırırken tahta kaşık kullanmalısınız.
- Kıvamını anlamak için soğuk suya damlattığınızda dağılmıyorsa ocağı kapatabilirsiniz.
- Kıvam için diğer yöntem; yaptığınız reçelden bir kaşık alıp, bir tabağa damlatın. Eğer damla dağılıyorsa kaynatmaya devam edebilirsiniz.
- Lezzetini arttırmak için karanfil, kakule, tarçın gibi baharatlardan faydalanabilirsiniz.
- Kıvamının yoğun olması için; elma, armut ve ayva çekirdeklerini farklı reçellerin içine ekleyebilirsiniz.
- Kışlık reçellerin uzun süre dayanması için limon suyu ekleyerek şekerlenmeyi önleyebilirsiniz.
- Reçel sulu olduysa içine elma dilimleri ekleyin ve birlikte kaynatmaya devam edin, koyulaşacaktır.
- Reçeli temiz, steril kavanozlara koyun ve serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.
- Kavanoz üzerinde fazla boşluk kalmaması, bozulmayı önleyecektir.