Bahçemde keçiboynuzu ağacı var ve her sonbahar meyveler değirmende öğütülerek un haline getiriliyor. Yıl boyu keçiboynuzu unum hazır oluyor. Özellikle tatlı hamur işleri ve smoothieler için benim vazgeçilmezim…
Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
2 adet yumurta
1 su bardağı keçiboynuzu unu
1 çay bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı fıstık – çiğ
1,5 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerine
Dövülmüş fındık fıstık
- Fıstıkları öğütün.
- Tahini azar azar ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurun.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- Kakao serpilmiş tezgahta hamuru parmak kalınlığında açın.
- Hamuru kalıp ya da bardakla kesin.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin.
- Üzerine fındık fıstık içi serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
2 adet yumurta
1 su bardağı keçiboynuzu unu
1 çay bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı fıstık – çiğ
1,5 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerine
Dövülmüş fındık fıstık
- Hazırlanışı
-
- Fıstıkları öğütün.
- Tahini azar azar ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurun.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- Kakao serpilmiş tezgahta hamuru parmak kalınlığında açın.
- Hamuru kalıp ya da bardakla kesin.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin.
- Üzerine fındık fıstık içi serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.