Servis: 8-10 kişi

Hazırlama: 15 dk

Pişirme: 1 saat

1 paket baklavalık yufka – 800 gr

ÜZERİNE

1 su bardağı tereyağı

3/4 çay bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı ceviz içi

ŞERBET

2 su bardağı süt

1 su bardağı elma suyu

1 adet çubuk tarçın

1 su bardağı bal

1 adet çubuk tarçın

HAZIRLANIŞI

  • Şerbeti hazırlamak için; elma suyu ve tarçını kaynatın.
  • Sütü ekleyerek tekrar bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
  • Balı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Tereyağını ayrı bir tavada eritin ve üzerine zeytinyağını ilave ederek ocağı kapatın.
  • Bir buçuk karış genişliğindeki tepsiyi yağlayın.
  • Yufkaları kalıbın boyunda kesin, fazlasını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  • Yufkaların arasına tereyağlı karışımı dökerek kat kat yerleştirin.
  • Tam ortaya gelen kısma dövülmüş cevizi yayın.
  • Baklavayı aruz ettiğiniz şekilde dilimleyin.
  • En üste kalan tereyağını gezdirin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Baklavayı pişince fırından alın.
  • 5 dakika sonra üzerine soğuk, sütlü şerbeti gezdirin.
  • Şerbeti tamamen çektiğinde buzdolabında muhafaza edin ve soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler

1 paket baklavalık yufka – 800 gr

ÜZERİNE

1 su bardağı tereyağı

3/4 çay bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı ceviz içi

ŞERBET

2 su bardağı süt

1 su bardağı elma suyu

1 adet çubuk tarçın

1 su bardağı bal

1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı

HAZIRLANIŞI

  • Şerbeti hazırlamak için; elma suyu ve tarçını kaynatın.
  • Sütü ekleyerek tekrar bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
  • Balı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Tereyağını ayrı bir tavada eritin ve üzerine zeytinyağını ilave ederek ocağı kapatın.
  • Bir buçuk karış genişliğindeki tepsiyi yağlayın.
  • Yufkaları kalıbın boyunda kesin, fazlasını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  • Yufkaların arasına tereyağlı karışımı dökerek kat kat yerleştirin.
  • Tam ortaya gelen kısma dövülmüş cevizi yayın.
  • Baklavayı aruz ettiğiniz şekilde dilimleyin.
  • En üste kalan tereyağını gezdirin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Baklavayı pişince fırından alın.
  • 5 dakika sonra üzerine soğuk, sütlü şerbeti gezdirin.
  • Şerbeti tamamen çektiğinde buzdolabında muhafaza edin ve soğuk olarak servis yapın.