Servis: 1 kavanoz

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 65 dk.

  • 2 kg. kiraz
  • 2 su bardağı elma suyu
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı bal
  • Kirazların saplarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın.
  • Elma suyunu tencereye koyun, bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatın.
  • Kirazları ve pekmezi ekleyip çok kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  • Limon suyunu ekleyerek ocağı kapatın.
  • Reçel ılındıktan sonra balı ekleyin ve nazikçe karıştırın.
  • Soğuyunca temiz kavanozlara paylaştırın.

NOT: Şekerin gıdayı uzun süre koruyucu özelliği olduğundan dolayı, şekerli reçeller uzun süre dayanmaktadırlar. Ancak bu tarif taze tüketilmek üzere değerlendirilmelidir.

Malzemeler
  • 2 kg. kiraz
  • 2 su bardağı elma suyu
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı bal
Hazırlanışı
  • Kirazların saplarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın.
  • Elma suyunu tencereye koyun, bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatın.
  • Kirazları ve pekmezi ekleyip çok kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  • Limon suyunu ekleyerek ocağı kapatın.
  • Reçel ılındıktan sonra balı ekleyin ve nazikçe karıştırın.
  • Soğuyunca temiz kavanozlara paylaştırın.

NOT: Şekerin gıdayı uzun süre koruyucu özelliği olduğundan dolayı, şekerli reçeller uzun süre dayanmaktadırlar. Ancak bu tarif taze tüketilmek üzere değerlendirilmelidir.