Servis: 1 kavanoz
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 65 dk.
- 2 kg. kiraz
- 2 su bardağı elma suyu
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı bal
- Kirazların saplarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın.
- Elma suyunu tencereye koyun, bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatın.
- Kirazları ve pekmezi ekleyip çok kısık ateşte 45 dakika pişirin.
- Limon suyunu ekleyerek ocağı kapatın.
- Reçel ılındıktan sonra balı ekleyin ve nazikçe karıştırın.
- Soğuyunca temiz kavanozlara paylaştırın.
NOT: Şekerin gıdayı uzun süre koruyucu özelliği olduğundan dolayı, şekerli reçeller uzun süre dayanmaktadırlar. Ancak bu tarif taze tüketilmek üzere değerlendirilmelidir.
- Malzemeler
-
- 2 kg. kiraz
- 2 su bardağı elma suyu
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı bal
- Hazırlanışı
-
- Kirazların saplarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın.
- Elma suyunu tencereye koyun, bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatın.
- Kirazları ve pekmezi ekleyip çok kısık ateşte 45 dakika pişirin.
- Limon suyunu ekleyerek ocağı kapatın.
- Reçel ılındıktan sonra balı ekleyin ve nazikçe karıştırın.
- Soğuyunca temiz kavanozlara paylaştırın.
NOT: Şekerin gıdayı uzun süre koruyucu özelliği olduğundan dolayı, şekerli reçeller uzun süre dayanmaktadırlar. Ancak bu tarif taze tüketilmek üzere değerlendirilmelidir.