Servis: 8 – 10 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45-50 dk.
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı esmer şeker
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- Bir fiske tuz
- Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sıvıyağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
- Kalan malzemeleri ilave edin ve nazikçe birbirine yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.
- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı esmer şeker
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- Bir fiske tuz
- Hazırlanışı
-
- Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sıvıyağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
- Kalan malzemeleri ilave edin ve nazikçe birbirine yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.
- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.