Ebru Omurcalı için yemek pişirmek, çocuk yaşlarda ilk çorbasını yaptıktan sonra bir tutkuya dönüştü. Bugüne kadar Türk ve Dünya mutfaklarından binlerce tarifi derleyen Omurcalı ilk konsept çorba restoranı olan “Shorba” yı 2003’de, Ataşehir’de açmıştır. İ.Ü.İktisat Fakültesi mezunudur. Alfa Yayınları’ndan çıkan “Çorbanın kitabı” ile de en çok satan yemek kitabı sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. “Binbir gece sofraları” ile okurlarını Arap ve Doğu Akdeniz mutfakları ile tanıştıran Omurcalı, “Tatlının Kitabı” farklı bir üslupla yemek sonrası tatlılara yer vermekte, Çorbanın Kitabı 2, Makarnanın Kitabı, Salata Kitabı, Atıştırmalık Kitap , Tatlılar & Tuzlular, İçecekler ve Gazan Gaynadı Marmaris Yemekleri, Yat Yemekleri olmak üzere farklı tarzlarda yazılmış 11 adet yemek kitabı bulunmaktadır.
Ebru Omurcalı, 2012 yılından bu yana, “A Milli Futbol Takımı’nın” “Gastronomi Danışmanı” olarak görev yapmaktadır. A Milli Futbol Takımının kamp beslenme programını yöneten Omurcalı, bu çalışması ile pek çok dünya ülkesinde birebir mutfak eğitimlerinde bulunmuştur. Bu çalışmaların yanı sıra restoran ve gıda markalarına konsept, AR – GE &, Sosyal Medya, Web sayfası içerik ve marka danışmanlığı, yemek stilistliği, TV ‘de yemek programları sunum ve hazırlığı, aylık dergilerde dünya mutfakları uygulamaları, ulusal gazetelerde yemek danışmanlıkları yapmakta, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda dönemsel ve atölyesinde, özel olarak da gastronomi eğitimleri vermektedir.